Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

IGOR SERGUNΜια διαφορετική εξήγηση για το θάνατο του Αρχηγού της Ρωσικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Στρατηγού Igor Sergun δίνει η λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar το δημοσίευμα της οποίας αναπαράγει η Jerusalem Post...
Σύμφωνα με την αραβική εφημερίδα ο Ρώσος Στρατηγός δεν απεβίωσε στην Μόσχα στις αρχές του έτους από φυσικά αίτια όπως ανακοινώθηκε επίσημα, αλλά δολοφονήθηκε στην Βυρηττό κατά την διάρκεια αποστολής που του είχε αναθέσει ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
 
Αντικείμενο της αποστολής ήταν να πείσει τον Πρόεδρο της Συρίας να αποσυρθεί από την εξουσία, ώστε να διευκολυνθεί η ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου.
  Στην επιχείρηση δολοφονίας του συμμετείχαν αρκετές υπηρεσίες πληροφοριών από Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα διπλωματική πηγή από το Λονδίνο ανέφερε ότι στη δολοφονία συμμετείχε και η Τουρκία, γεγονός που επαύξησε σύμφωνα με την Al-Akhbar την αποφασιστικότητα του Ρώσου Προέδρου να αντιπαρατεθεί με την Άγκυρα, αξιοποιώντας την εμπλοκή των δύο χωρών στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.
  Όπως σημειώνει η εφημερίδα ο Στρατηγός Igor Sergun κατείχε σημαντικό ρόλο στην κατάληψη της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2014.
  Η πληροφορία πάντως για την δολοφονία του Ρώσου Στρατηγού στην Βυρηττό κατα την διάρκεια μυστικής αποστολής διάρκειας 3 εβδομάδων ώστε να πειστεί ο Πρόεδρος της Συρίας να αποχωρήσει από την εξουσία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αφού στην πραγματικότητα ο Igor Sergun είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτό που οι Τούρκοι και οι Αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου επιθυμούν.
  Επομένως για ποιο λόγο να δολοφονηθεί ένας υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος ο οποίος επεδίωκε αυτό που και οι υποτιθέμενοι δολοφόνοι του επιθυμούν. Πάντως μέχρι σήμερα η Μόσχα δεν έχει απαντήσει στο εν λόγω δημοσίευμα επιμένοντας ότι Igor Sergun πέθανε στις αρχές του Ιανουαρίου από ανακοπή καρδίας σε ηλικία 58 ετών.










https://www.facebook.com/Anexartitos.Ta.NeaΑν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here 


  Δημοσίευση σχολίου
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.
. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]