Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνώρισε τα Σκόπια με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών...
Στις 19 Φεβρουαρίου 2019, η Ρωσική Πρεσβεία στα Σκόπια είχε λάβει ένα σημείωμα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας,  το οποίο ενημέρωνε για την αλλαγή του επίσημου ονόματος του κράτους ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
Η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει αυτή τη χώρα με τη νέα ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ιστοσελίδα του.

Πράσινο φως από την Ελλάδα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας. Η Γαλλία και η Ολλανδία με διαφορετικά μηνύματα εξακολουθούν να αντιστέκονται στη διεύρυνση της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι ήταν πολύ ικανοποιημένος με την εφαρμογή  της συμφωνίας των Πρεσπών και η χώρα έχει δείξει πολιτικό θάρρος στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή προοπτική.
«Θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι όταν μία χώρα προσπαθεί να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο για να ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία της», είπε.
Για τον υπουργό Νίκολα Ντιμίτροφ, τα συμφέροντα της χώρας παραμένουν τα ίδια.
Στο πρωινό εργασίας στις Βρυξέλλες, είπε ότι απαιτείται η μετασχηματιστική δύναμη της ΕΕ για τη δημιουργία ευρωπαϊκών, σταθερών και ευημερούντων Βαλκανίων.
Στην ομιλία του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουγιάρ Οσμάνι, δήλωσε ότι η χώρα έχει έναν σταθερό ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων του Σχεδίου 18, και σοβαρή πρόοδο σε όλους τους καθορισμένους τομείς: Κράτος Δικαίου, Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.
«Πέρα από την πρωτοφανή επιτυχία στην αντιμετώπιση των εκκρεμών πολιτικών θεμάτων – Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα και τη συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας με τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, σε κανένα σημείο δεν σημειώθηκε μείωση της προσήλωσης στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων στη χώρα», δήλωσε ο Οσμάνι.
Την αισιοδοξία των πολιτικών όμως δεν συμμερίζονται οι συνάδελφοί τους από τη Γαλλία και την Ολλανδία- που αντιτίθενται στη διεύρυνση και είναι πιθανόν να προβάλλουν βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και τα Τίρανα.





https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:   http://greeknation.blogspot.com/2019/03/      
Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]