Μια νέα τεχνολογία, με την οποία οι τυροκόμοι μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα του τυριού που παράγουν χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα γάλακτος, δημιούργησαν δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας...
Έναν επαναστατικό τρόπο για την αύξηση της παραγωγής τυριού από τους τυροκόμους βρήκαν δύο τελειόφοιτοι της Φαρμακευτικής Σχολής.
Ο Δημήτριος-Ιωάννης Κασαρτζιάν και Γεώργιος Καρανάσιος με τη βοήθεια του συντονιστή καθηγητή, Κωνσταντίνου Πουλά και της εταιρίας Θύρατρον, βρίσκονται πίσω από το έργο «CHEESEBOOST».
Η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα με την ίδια ποσότητα γάλακτος να αυξηθεί κατά 10 με 20% η τυροποίηση.
Η αύξηση της παραγωγής επιτυγχάνεται μέσω «ασύρματης
αυτοματοποιημένης συσκευής η οποία εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της
τυροποίησης».
Ο τυροκόμος μπορεί έτσι να αυξήσει τα έσοδά του, μειώνοντας τις παράπλευρες απώλειες του γάλακτος, με την μορφή τυρογάλακτος, το οποίο αποτελεί, ως γνωστόν, ρυπαντικό φορτίο του περιβάλλοντος.
Ο Δημήτριος-Ιωάννης Κασαρτζιάν και Γεώργιος Καρανάσιος με τη βοήθεια του συντονιστή καθηγητή, Κωνσταντίνου Πουλά και της εταιρίας Θύρατρον, βρίσκονται πίσω από το έργο «CHEESEBOOST».
Η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα με την ίδια ποσότητα γάλακτος να αυξηθεί κατά 10 με 20% η τυροποίηση.
«Ένα παράδειγμα είναι ότι ενώ με την κανονική μέθοδο τυροποίησης από τα 100 κιλά πρόβειου γάλακτος παίρνουμε
25 κιλά τυρί, με την υπηρεσία που προσφέρουμε από τα 100 κιλά πρόβειου
γάλακτος παίρνουμε 28 κιλά τυρί», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό
Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κασαρτζιάν.
Ο τυροκόμος μπορεί έτσι να αυξήσει τα έσοδά του, μειώνοντας τις παράπλευρες απώλειες του γάλακτος, με την μορφή τυρογάλακτος, το οποίο αποτελεί, ως γνωστόν, ρυπαντικό φορτίο του περιβάλλοντος.
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!
Κάντε μας like στο facebook
Πηγή: /sputniknews.gr/ Posted by Anexartitos.Ta.Neα
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου