Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Η αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης ρυζιού κατά 50 γραμμάρια μπορεί να μειώσει τον αριθμό των παχύσαρκων ανθρώπων στον κόσμο κατά 1%, σύμφωνα με μελέτη Ιαπώνων επιστημόνων...

Το ρόλο των τροφών με βάση το ρύζι στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας ερεύνησαν επιστήμονες στην Ιαπωνία.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Τομόκο Ιμάι, σε χώρες όπου το ρύζι αποτελεί τη βάση της δίαιτας, ο πληθυσμός πάσχει από λιγότερη παχυσαρκία και κινδυνεύει λιγότερο από ορισμένες ασθένειες.


Οι επιστήμονες συνέκριναν την κατανάλωση ρυζιού σε 136 χώρες με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας.


Οι χώρες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, βάσει των επίπεδων κατανάλωσης ρυζιού.


Οι κάτοικοι των χωρών της πρώτης ομάδας, οι οποίοι καταναλώνουν 150 γραμμάρια ρυζιού ημερησίως κατά μέσο όρο, ήταν σύμφωνα με την έρευνα λιγότερο ευάλωτοι στην παχυσαρκία από ό,τι οι κάτοικοι χωρών που καταναλώνουν ελάχιστο ρύζι (14 γραμμάρια την ημέρα κατά μέσο όρο).
Βάσει των στοιχείων της μελέτης, κάτοικοι του Μπαγκλαντές (473 γραμμάρια κατά μέσο όρο ημερησίων), του Λάος (443 γραμμάρια) και της Καμπότζης (438 γραμμάρια) είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ρυζιού.


Στη Δύση, η κατάσταση είναι ριζικά διαφορετική: οι Γάλλοι τρώνε μόνο 15 γραμμάρια ρύζι την ημέρα, ενώ οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί 19 γραμμάρια.



https://www.facebook.com/Anexsartitos/

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας, δείχνουν ότι η συσχέτιση ρυζιού και παχυσαρκίας εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και αν ληφθούν υπ' όψιν και άλλοι παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, το επίπεδο οικονομίας, η εκπαίδευση και οι δαπάνες για την υγεία.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση της μέσης κατανάλωσης ρυζιού σε μόλις 50 γραμμάρια ημερησίως κατ' άτομο, μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ατόμων που πάσχουν από παχυσαρκία κατά 1%, δηλαδή από 650 εκατομμύρια σε 643,5 εκατομμύρια άτομα.


Κατά τους ερευνητές, αυτό μπορεί να οφείλεται στις ίνες και τις θρεπτικές ουσίες οι οποίες βρίσκονται στους κόκκους του ρυζιού, που προκαλούν μια αίσθηση πληρότητας και αποτρέπουν την υπερκατανάλωση τροφής. Το ρύζι επίσης είναι χαμηλό σε λιπαρά.








✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή: 
/sputniknews.gr  Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]