Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ήδη μπλοκάρει τη Huawei από συμφωνίες με την κυβέρνηση και αναδόχους, πιέζουν τους συμμάχους να ακολουθήσουν τις κινήσεις τους...


Ο ιδρυτής του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Huawei, Ρεν Ζενγκφέι, δήλωσε την Τρίτη ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί υποτίμησαν τη δύναμη της εταιρείας.


«Αισθανθήκαμε πραγματικό έλεγχο από τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από ένα χρόνο. Με τις τρέχουσες ενέργειες τους οι Αμερικανοί πολιτικοί υποτιμούν τη δύναμη της Huawei», δήλωσε ο Ρεν Ζενγκφέι στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.


Η Huawei αντιμετώπισε πρόσφατα ισχυρισμούς ότι η εταιρεία συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση και έχει αναπτύξει κατασκοπευτική δραστηριότητα για λογαριασμό της. Παρόλο που η Huawei και η κινεζική κυβέρνηση απέρριψαν κατηγορηματικά αυτές τις αξιώσεις, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν στην Huawei να συμμετάσχει σε κυβερνητικές συμβάσεις το περασμένο έτος.


https://www.facebook.com/Anexsartitos/ 

Σύμφωνα με Κινέζους αξιωματούχους, η Ουάσινγκτον καταβάλλει κάθε δυνατή πρόκληση για να βλάψει την κινεζική οικονομία.



Η εταιρεία δήλωσε ότι η απαγόρευση της συνεργασίας με τις αμερικανικές επιχειρήσεις δεν θα ωφελήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Στις 15 Μαΐου, ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που παράγεται στο εξωτερικό και θεωρείται επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. 

To εκτελεστικό διάταγμα δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε εταιρείες ή χώρες, αλλά την ίδια ημέρα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου τοποθέτησε σε «μαύρη λίστα» τη Huawei και 68 από τις θυγατρικές της, απαγορεύοντάς τους να αγοράζουν τμήματα και εξαρτήματα από αμερικανικές εταιρείες χωρίς άδεια.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ήδη μπλοκάρει τη Huawei από συμφωνίες με την κυβέρνηση και αναδόχους, πιέζουν τους συμμάχους να ακολουθήσουν τις κινήσεις τους. Η Ιαπωνία ακολούθησε το παράδειγμα, ενώ η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσαν στη Huawei να προμηθεύσει εξοπλισμό στα δίκτυα νέας γενιάς 5G.


Ωστόσο, αρκετές χώρες αρνήθηκαν να υποκύψουν στην πίεση των ΗΠΑ. Σημαντικές οικονομίες της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, επιτρέπουν στην Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη των δικτύων 5G. Το Ηνωμένο Βασίλειο, εν τω μεταξύ, έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο και τον περασμένο μήνα επέτρεψε στην εταιρεία να προμηθεύει λιγότερο ευαίσθητα μέρη εξοπλισμού δικτύωσης 5G.





Δείτε επίσης: 

Χωρίς google και gmail τα κινητά Huawei μετά την απόφαση Τραμπ για την Κίνα


https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή: 
Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]