Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Στην υπογραφή σύμβασης για την κυκλοφορία δύο πλήρως αυτοματοποιημένων ηλεκτρικών λεωφορείων προχώρησε ο πρωτοπόρος Δήμος Τρικκαίων...


 Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε στο Sputnik για τα νέα λεωφορεία χωρίς οδηγό, που θα κυκλοφορούν το καλοκαίρι του 2020 στη θεσσαλική πόλη.


Η πόλη των Τρικάλων προ πενταετίας κατέκτησε μια αξιοσημείωτη πρωτιά, δρομολογώντας το πρώτο αυτοματοποιήμενο όχημα δίπλα σε ΙΧ και πεζούς, στο πλαίσιο ενός εξάμηνου πιλοτικού προγράμματος, το οποίο μάλιστα εφάρμοσε με τη μεγαλύτερη επιτυχία πανευρωπαϊκά. 

Ήταν η μοναδική από τις πέντε συμμετέχουσες πόλεις που τόλμησε να το δρομολογήσει σε μη ελεγχόμενο αστικό περιβάλλον, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις πόλεις – Μιλάνο, Λεόν, Λα Ροσέλ και Βάνταα – το επιχείρησαν μόνο εκτός αστικού ιστού.




Δύο νέα λεωφορεία μέσα στο καλοκαίρι του 2020

«Το 2015 η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα που νομοθέτησε για αυτόνομα λεωφορεία. Σε συνέχεια του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιήσαμε τότε, για τα πρώτα 6 λεωφορεία χωρίς οδηγό, υπογράψαμε πρόσφατα τη νέα σύμβαση για 2 αυτόματα λεωφορεία νέας γενιάς, τα οποία θα βρίσκονται πλέον στην πόλη μας σε μόνιμη βάση. Η διαφορά είναι ότι δεν θα κυκλοφορούν σε αποκλειστικές λωρίδες κυκλοφορίας, αλλά μέσα σε μικτή κίνηση. Η λωρίδα κυκλοφορίας που είχε σχεδιαστεί ειδικά για τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό και εκτεινόταν σε μήκος 2,4 χιλιομέτρων, μετατράπηκε σε ποδηλατόδρομο, κάτι που η τοπική κοινωνία είχε δεχτεί με μεγάλη χαρά. Είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα, αλλά και από τις πόλεις που πρωτοπορούν πανευρωπαϊκά, δοκιμάζοντας την ασφάλεια και τη χρηστικότητα των αυτοματοποιημένων λεωφορείων σε πραγματικές συνθήκες πόλεις», είπε ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Τι θα αλλάξει στη συγκοινωνία του δήμου; «Δεν αλλάζει τίποτα. Θα τυπώσουμε το νέο πρόγραμμα δρομολογίων, εμπλουτισμένο με τα τις διαδρομές που θα εκτελούν τα νέα αυτοματοποιημένα λεωφορεία. Αμέσως μετά την περίοδο των δοκιμαστικών διαδρομών, θα κυκλοφορήσουν σε μικτή κυκλοφορία στην πόλη μας».

Υπάρχει σχεδιασμός να δούμε στο μέλλον περισσότερα από 2; «Εάν βρεθούν οι πόροι, φυσικά ναι».


Δεν έχει οδηγό, αλλά έχει (ακόμη) 4 τροχούς

Η πόλη των Τρικάλων έχει μπει από καιρό σε μια νέα εντυπωσιακή εποχή μετακίνησης, της ηλεκτροκίνησης και της αυτοκίνησης. Σε τρεις μήνες από τώρα, ο δήμος θα παραλάβει τα 2 νέα αυτόματα ηλεκτρονικά λεωφορεία, χωρητικότητας 15 θέσεων, τα οποία θα κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο της πόλης και μέσω ενός κυκλικού δρομολογίου θα συνδέουν τον σταθμό των Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) των Τρικάλων με το κέντρο. «Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης μας θα μπορούν να το χρησιμοποιούν δωρεάν. Το συμβατικό είναι ότι αυτά τα λεωφορεία έχουν ακόμη 4 τροχούς και δεν πετάνε», είπε χαριτολογώντας ο δήμαρχος.


Η τρικαλινή φαντασία δεν έχει όρια

Για μια πόλη που αλλάζει, εξελίσσεται και προοδεύει έκανε λόγο ο κύριος Παπαστεργίου. «Η τοπική κοινωνία έχει ξαναδεί τη διάθεσή μας να αλλάξουμε, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση νέων και ωραίων προγραμμάτων. Είναι σημαντικό, εφόσον βρίσκονται οι πόροι μέσω φιλόδοξων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να τους εκμεταλλευόμαστε. Η απόλυτα επιτυχημένη εφαρμογή του πρώτου project το 2015, άφησε στον δήμο Τρικκαίων μια μεγάλη προίκα γνωριμιών, αλλά και όραμα, σε εμάς και τους νέους ανθρώπους των Τρικάλων, ότι τελικά η φαντασία μας δεν έχει όρια. Μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα, αρκεί να το κυνηγήσουμε. Είναι σημαντικό να εξελίσσουμε τις δυνατότητές μας, να μη φοβόμαστε να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες και να αλλάξουμε συνήθειες».

Τι ρωτούν συχνότερα οι κάτοικοι της πόλης; «Η ερώτηση που δέχομαι συχνότερα είναι εάν αυτό το πρόγραμμα δύναται να δημιουργήσει ζήτημα ανεργίας, με ρωτούν δηλαδή τι θα γίνει με τους οδηγούς των συμβατικών αστικών λεωφορείων μακροπρόθεσμα; Η απάντηση που δίνω, σχηματικά, είναι ότι εφόσον χρησιμοποιούμε καθημερινά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κάποιοι ταχυδρόμοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Θέλω να πω ότι, η τεχνολογία προχωράει κι αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να συνεχίσουμε να ενημερωνόμαστε και να εκπαιδευόμαστε σε καινούρια πράγματα. 

Η κοινωνία των Τρικκαίων ξέρει ότι κι εμείς κινούμαστε προς την κατεύθυνση αυτού του κόσμου που αλλάζει».







https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:    sputniknews.gr 
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]