Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα στις λεγόμενες «Λέσχες Καπνιστών», στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου...

 Τα μέτρα θυμίζουν την εποχή της
Ποτοαπαγόρευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν μια περίοδος από το 1920 έως το 1933 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν κηρύχθηκε παράνομη με συνταγματική πρόνοια η παρασκευή, διακίνηση, εισαγωγή, εξαγωγή και πώληση αλκοολούχων ποτών
Πρόστιμα στις λεγόμενες «Λέσχες Καπνιστών» επέβαλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν, κατά τη διάρκεια ελέγχων το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής, στην περιοχή της Πλάκας, του Κεραμεικού, του Συντάγματος και του Γκάζι.

«Ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν θα δείξει καμία ανοχή στην παραβατικότητα και δεν θα κάνει καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου. Η πολιτεία και οι δημόσιοι λειτουργοί δεν πρόκειται να ανεχθούν συμπεριφορές εκφοβισμού, λεκτικές ή άλλου τύπου επιθέσεις στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν το νόμο χωρίς εξαιρέσεις» διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, η αρμόδια υπηρεσία.
Εξήγησε δε, ότι «οι έλεγχοι επικεντρώνονται στις πρακτικές που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς και στις προσπάθειες συγκάλυψης της λειτουργίας κέντρων υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επίκληση της λειτουργίας τους ως “Λέσχες Καπνιστών”».


Οι έλεγχοι των αρχών

Πλάκα: Επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), εντός του οποίου υποστηρίζεται ότι λειτουργούσε «Λέσχη Καπνιστών».
Σύνταγμα: Επιβλήθηκαν πρόστιμα 400 ευρώ σε μπαρ, η είσοδος του οποίου δεν έφερε διακριτικά του μαγαζιού.
Κεραμεικός: Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις καπνίζοντες (4x100 ευρώ) αλλά και στον ιδιοκτήτη του καταστήματος (6.000 ευρώ) για την ύπαρξη καμουφλαρισμένων σταχτοδοχείων σε τραπέζια, την ύπαρξη καπνιζόντων και την απουσία σημάνσεων. 
Γκάζι: Επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 ευρώ σε κέντρο διασκέδασης - τύπου κλάμπ - στο οποίο o χώρος της ταράτσας είχε κλειστεί περιμετρικά με πλαστικά καλύμματα και ενέπιπτε στην αντικαπνιστική νομοθεσία, δεν υπήρχε σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε χώρους που απαγορεύονταν το κάπνισμα και δεν τηρούνταν το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος.







https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:     
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]