Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Οι Οθωμανοί ήταν οι πρώτοι που περπατούσαν στην επιφάνεια του φεγγαριού, όχι ο Neil Armstrong, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος...


(γρήγορο) που διοργανώθηκε από την Τουρκική Πράσινη Ημισέληνο.



 Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι οι μουσουλμάνοι εξερευνητές έφτασαν στη Σελήνη περισσότερα από 300 χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος Appolo, δεσμεύοντας να χτίσουν ένα τζαμί «στον κρατήρα» όπου προσγειώθηκαν.

«Υποτίθεται ότι ο πρώτος άνθρωπος που περπατούσε στο φεγγάρι ήταν ο Neil Armstrong το 1969», δήλωσε ο Ερντογάν. «Στην πραγματικότητα, οι μουσουλμάνοι εξερευνητές του διαστήματος έφτασαν στον δορυφόρο μας 334 χρόνια πριν, το 1635. Όλοι γνωρίζουν την ιστορία του διάσημου αεροπόρου, Lagâri Hasan Çelebi, του« Οθωμανικού πυραύλου », ο οποίος έκανε την πρώτη επιτυχημένη επανδρωμένη πτήση πυραύλων το 1633. Τι ίσως να μην ξέρετε, είναι ότι προσπάθησε να φτάσει στο φεγγάρι, δύο χρόνια αργότερα, και θα μπορούσε πολύ καλά να έχει πετύχει! "
 
Η ιστορία του Lagari Hasan Hasanelebi υποστηρίχθηκε από έναν διάσημο Άραβο έμπορο και ταξιδιώτη του 17ου αιώνα, τον Mehmed Zilli, επίσης γνωστό ως Evliya Çelebi. Στο διάσημο ταξιδιωτικό του ταξίδι, εξηγεί ότι ο Lagari Hasan Çelebi εκτόξευσε σε έναν πύραυλο με 7 φτερά χρησιμοποιώντας 50 οκκά (63,5 kg ή 140 lbs) πυρίτιδας. Απογειώθηκε από το Sarayburnu, μια τοποθεσία κάτω από το παλάτι Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη.

 Όπως έγραψε η Evliya Celebi, ο Λαγκάρι διακήρυξε πριν από την κυκλοφορία «Ω Σουλτάνος ​​μου! Να είμαι ευλογημένος, θα μιλήσω στον Ιησού! », Πριν ανάψω την πυρίτιδα του πυραύλου. Στη συνέχεια ανέβηκε πάνω από 200 μέτρα στον αέρα και προσγειώθηκε στη θάλασσα, εκατοντάδες μέτρα από το σημείο απογείωσής του. Κολύμπι στην ξηρά, φέρεται να ανέφερε: «Ω Σουλτάνος ​​μου! Ο Ιησούς σας στέλνει τους χαιρετισμούς! ».

Αυτή η χαρακτική του 17ου αιώνα απεικονίζει μία από τις διάσημες πτήσεις πυραύλων του Lagâri Hasan Çelebi, αλλά δεν είναι σαφές εάν αντιπροσωπεύει την πρώτη του πτήση ή την προσπάθειά του να φτάσει στο φεγγάρι, το 1635.

 

Ο εκπληκτικός ισχυρισμός του Προέδρου Ερντογάν δημιούργησε κάποιους ψιθυρισμούς και γέλια από το κοινό, μια αντίδραση που θυμούσε σαφώς τον Τούρκο πολιτικό. Κάλεσε τους σκεπτικιστές για να χλευάσουμε τους ισχυρισμούς του, προσθέτοντας ότι σύντομα θα είχε τις αποδείξεις για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του.

«Γιατί δεν το πιστεύεις; Επειδή ποτέ δεν πίστευες ότι ένας μουσουλμάνος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, όπως ποτέ δεν πίστευες ότι οι πρόγονοί μας θα μπορούσαν να καταφέρουν να εκτοξεύσουν πλοία στο Χρυσό Κέρατο αφού τα μεταφέρουν σε όλη τη γη », είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στον Οθωμανικό Σουλτάνο Μεχμέτ ΙΙ κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453. «Αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι νέος. Αρκετοί ακαδημαϊκοί στην Τουρκία και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν υποβάλει αυτόν τον ισχυρισμό και πιστεύω ότι έχουν δίκιο. Η NASA μπορεί να έχει καταστρέψει τα περισσότερα από τα φυσικά αποδεικτικά στοιχεία της επιτυχίας των Οθωμανών κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 11, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε οποιαδήποτε στοιχεία που θα μπορούσαν να διαφύγουν από την κάλυψη. "
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος, ωστόσο, δεν έδωσε καμία ακρίβεια σχετικά με τα αποδεικτικά στοιχεία που περίμενε να βρει ούτε πώς ελπίζει να τα συγκεντρώσει.

 
Η περιγραφή του κινητήρα που χρησιμοποιείται από τον Lagâri Hasan Çelebi είναι αρκετά ασαφής και δεν επιτρέπει στους σύγχρονους επιστήμονες να αναδημιουργήσουν με ακρίβεια το σχέδιο. Αυτό το σκίτσο δείχνει το βασικό σχέδιο όπως περιγράφεται, αλλά είναι σχεδόν σίγουρα ατελές ή εν μέρει ανακριβές.

Η ιστορία του Lagâri Hasan Çelebi θεωρείται ένας θρύλος από τους περισσότερους ιστορικούς και οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι αδύνατο ο «αεροπόρος» να μπορούσε να είχε επιβιώσει από μια πτήση στο διάστημα.

Πράγματι, η πρώτη του πτήση απευθύνθηκε σε ένα πείραμα της τηλεοπτικής εκπομπής MythBusters, στις 11 Νοεμβρίου 2009, στο επεισόδιο «Crash and Burn». Ο πύραυλος που κατασκευάστηκε για την τηλεοπτική εκπομπή δεν τήρησε, ωστόσο, τις περιγραφές του Evliya Evelebi και ο τελικός σχεδιασμός δεν επιχείρησε να χρησιμοποιήσει υλικά της περιόδου.

Η ομάδα σημείωσε ότι ο Evliya Çelebi δεν είχε προσδιορίσει επαρκώς τον υποτιθέμενο σχεδιασμό που χρησιμοποίησε ο Lagâri Hasan, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν «εξαιρετικά δύσκολο» για μια φιγούρα του 17ου αιώνα, χωρίς πρόσβαση σε σύγχρονα κράματα χάλυβα και τεχνικές συγκόλλησης, για να προσγειωθεί με ασφάλεια ή ακόμη και να επιτύχετε καθόλου ώθηση. Αυτό το συμπέρασμα υποστηρίχθηκε από το γεγονός ότι, αν και ο εκ νέου φαντασμένος πύραυλος αυξήθηκε, εξερράγη στο μεσαίο φως


click-go-back-button



pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   


 Πηγή:    worldnewsdailyreport.com   
    Posted by Anexartitos.Ta.Neα



road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  


 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]