Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 

Η ομάδα των επτά πλουσιότερων χωρών του πλανήτη (G7) κατέληξε σε μία συμφωνία παγκόσμιας φορολόγησης των πολυεθνικών επιχειρήσεων...


 

«Μετά από χρόνια συζητήσεων, οι υπουργοί Οικονομικών της G7 κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου φορολογικού συστήματος ώστε να είναι προσαρμοσμένο στην παγκόσμια ψηφιακή εποχή», είπε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι υπουργοί Οικονομικών της G7, που συναντώνται στο Λονδίνο, συμφώνησαν στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου της τάξεως του 15%.

Το σύμφωνο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση μίας παγκόσμιας συνθήκης τον επόμενο μήνα, στοχεύει στο να τερματίσει την διαχρονική «κούρσα προς τα κάτω» στην οποία χώρες έχουν ανταγωνιστεί για να προσελκύσουν εταιρικούς γίγαντες με εξαιρετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και απαλλαγές.

 

Αυτό με τη σειρά του κόστισε τα δημόσια ταμεία τους εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια - ένα έλλειμμα που τώρα πρέπει να αντισταθμίσουν ακόμη πιο επειγόντως για να πληρώσουν για το τεράστιο κόστος στήριξης των οικονομιών που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Οι υπουργοί συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στο Λονδίνο για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της τελικής συμφωνίας που έχει το Reuters, οι υπουργοί της G7 δήλωσαν ότι θα «δεσμευτούν για έναν παγκόσμιο ελάχιστο φόρο τουλάχιστον 15% ανά χώρα».

«Δεσμευόμαστε να επιτύχουμε μια δίκαιη λύση για την κατανομή των φορολογικών δικαιωμάτων, με τις χώρες της αγοράς να απονέμουν φορολογικά δικαιώματα σε τουλάχιστον 20% του κέρδους που υπερβαίνει το περιθώριο 10% για τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε το κείμενο.

 

«Θα φροντίσουμε για τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ της εφαρμογής των νέων διεθνών φορολογικών κανονισμών και της κατάργησης όλων των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών», τονίζεται.

 

Η απόφαση μπορεί να εξασφαλίσει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων στις κυβερνήσεις, τα οποία θα μπορούσαν επί παραδείγματι να χρησιμοποιηθούν στην αποπληρωμή των χρεών που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η συμφωνία (από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Ιταλία και την Ιαπωνία) θα ασκήσει πίεση και σε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το ίδιο. Σημειώνεται ότι τον επόμενο μήνα συνεδριάζει η G20.

Μεταξύ των εταιρειών που επηρεάζονται από την απόφαση είναι οι κολοσσοί του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Amazon, η Google και το Facebook.

 

 




 click-go-back-button

✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:  
   www.epilekta.com/2021/06/g7-15.html     Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]