Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 33 χώρες στις 8 Νοεμβρίου...



Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένα άτομα που είχαν αρνητικό τεστ 72 ώρες πριν ταξιδέψουν.



Η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος των σκληρών περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους ταξιδιώτες από τις αρχές του περασμένου έτους.

"Αυτή η πολιτική καθοδηγείται από τη δημόσια υγεία, αυστηρή και συνεπή", δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.



Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για τις χώρες Σένγκεν - μια ομάδα 26 ευρωπαϊκών χωρών - καθώς και για το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν, την Ιρλανδία και τη Νότια Αφρική.

Οι ισχύοντες κανόνες απαγορεύουν την είσοδο στους περισσότερους μη Αμερικανούς πολίτες που έχουν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν, τη Βραζιλία ή σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες 14 ημέρες.

Ωστόσο, η πολιτική έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις, καθώς επιβάτες από 150 άλλες χώρες, πολλές από τις οποίες έχουν αγωνιστεί με υψηλά ποσοστά μόλυνσης από Covid, συνέχισαν να εισέρχονται ελεύθερα στις ΗΠΑ.


Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τα άτομα που έχουν υποστεί ένα εμβόλιο που έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ή έχουν λάβει Λίστα Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) θα πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει του συστήματος.



Η πτυχή της έκτακτης χρήσης θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες που έχουν λάβει το τρύπημα AstraZeneca, που χρησιμοποιείται ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τα εμβόλια Sinovac και Sinopharm της Κίνας, να εισέλθουν στη χώρα.


Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι οι ταξιδιώτες δεν θα υποχρεωθούν να μπουν σε καραντίνα κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Η ανακοίνωση γιορτάστηκε γρήγορα από υποψήφιους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών ήταν ο κάτοικος του Κεντ Νταν Τζόνσον, ο οποίος είπε στο BBC ότι δεν μπόρεσε να επισκεφθεί τον πατέρα του στις ΗΠΑ πριν πεθάνει από καρκίνο τον Μάρτιο.



«Δεν πήρα ποτέ αντίο και δεν τον είχα δει από το 2019 λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών», είπε. "Theταν το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Η άρση της απαγόρευσης είναι πολύ αργά, αλλά σημαίνει ότι μπορώ επιτέλους να επισκεφτώ τη θετή μου μαμά και να την βοηθήσω να ταξινομήσει τα υπάρχοντά του."



Μια άλλη κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου, η Kate Urquhart, δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στο Λος Άντζελες για να δει την τελευταία συναυλία της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος The Monkees τον Νοέμβριο.



«Είχα σχεδόν παραιτηθεί για να μην πάω», είπε. «Η σημερινή ανακοίνωση είναι μεγάλη είδηση».



Η ανακοίνωση της Παρασκευής ρίχνει φως στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο.

 Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν είχαν αρχικά δηλώσει ότι η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί στις «αρχές Νοεμβρίου», αφήνοντας πολλούς ξένους υπηκόους αβέβαιους πότε θα κάνουν ή θα προσαρμόσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.



Ο CEO της Virgin Atlantic Shai Weiss χαιρέτισε την κίνηση και είπε ότι αντικατοπτρίζει την επιτυχία της παγκόσμιας διάθεσης εμβολίων.



"Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πλέον σε θέση να ενισχύσει τους δεσμούς με τον σημαντικότερο οικονομικό εταίρο μας, τις ΗΠΑ, ενισχύοντας το εμπόριο και τον τουρισμό, καθώς και την επανένωση φίλων, οικογενειών και επιχειρηματικών συναδέλφων", είπε.


Οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω από πολλές άλλες χώρες στην άρση των ταξιδιωτικών τους περιορισμών, προκαλώντας τριβές με έναν αριθμό συμμάχων τους.

Την Τρίτη, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι θα τελειώσουν επίσης οι περιορισμοί στα χερσαία σύνορά του με τον Καναδά και το Μεξικό για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους υπηκόους.

Ωστόσο, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να αποκλείονται από την είσοδο στα χερσαία σύνορα.





 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Πηγή:     www.bbc.com/news/world-us-canada-58929441   
-Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]