Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε μια νέα στρατηγική για την καταπολέμηση του αυξανόμενου αντισημιτισμού και της ρητορικής μίσους στην Ευρώπη...


 

 Το μπλοκ δήλωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να ευαισθητοποιήσει για την εβραϊκή ζωή, να προστατεύσει τους χώρους λατρείας και να διασφαλίσει ότι το Ολοκαύτωμα δεν μπορεί να ξεχαστεί.  

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι τα μέτρα θεσπίστηκαν λόγω της "επιμονής και της σημαντικής αύξησης των αντισημιτικών επεισοδίων". Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, το 90 % των Εβραίων θεωρεί ότι ο αντισημιτισμός έχει αυξηθεί στη χώρα τους και αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.  

Περισσότεροι από ένας στους τρεις ανθρώπους σκέφτηκαν να μεταναστεύσουν για να γλιτώσουν από την κακοποίηση. 

 "Η στρατηγική που παρουσιάζουμε σήμερα είναι μια αλλαγή στο πώς ανταποκρινόμαστε στον αντισημιτισμό", δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.




Η Ευρώπη μπορεί να ευημερήσει μόνο όταν οι εβραϊκές κοινότητές της νιώθουν ασφάλεια και ευημερία ». 

 

 

Ποια είναι η νέα στρατηγική;  

 

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει κονδύλια της ΕΕ για να υποστηρίξει τις χώρες μέλη καθώς αναπτύσσουν τις δικές τους εθνικές στρατηγικές κατά του αντισημιτισμού. 

 Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο «έμπιστων σημαιοφόρων» μαζί με εβραϊκές οργανώσεις για την απομάκρυνση της παράνομης διαδικτυακής ρητορικής μίσους.  

 

Οι Βρυξέλλες θα συνεργαστούν επίσης με εταιρείες του κλάδου και της πληροφορικής για να αποτρέψουν την παράνομη προβολή και ηλεκτρονική πώληση συμβόλων, αναμνηστικών και λογοτεχνίας που σχετίζονται με τους Ναζί. Θα δοθεί χρηματοδότηση για την καλύτερη προστασία των δημόσιων χώρων και των χώρων λατρείας για να βοηθήσει τους Εβραίους να αισθάνονται ασφαλέστεροι, με 24 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα ήδη το επόμενο έτος.

 

  Θα ληφθούν άλλα βήματα για τη διαφύλαξη της εβραϊκής κληρονομιάς και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον εβραϊκό πολιτισμό, τη ζωή και τις παραδόσεις. 


Η Επιτροπή θέλει επίσης να δημιουργήσει ένα δίκτυο ιστότοπων "όπου συνέβη το Ολοκαύτωμα" σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, για να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της γενοκτονίας. 

Ένας άλλος στόχος του σχεδίου είναι να διασφαλιστεί ότι τα κονδύλια βοήθειας και ανάπτυξης της ΕΕ που πηγαίνουν στο εξωτερικό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητες που ενδέχεται να υποκινήσουν μίσος και βία κατά του εβραϊκού λαού. 

 

 

Περισσότερες αναφορές αντισημιτισμού στην Ευρώπη

 

  Μια κορυφαία εβραϊκή ομάδα στη Γερμανία δήλωσε σοκαρισμένη από τις αναφορές ότι ένας Γερμανο-Ισραηλινός τραγουδιστής απομακρύνθηκε από ένα ξενοδοχείο επειδή φορούσε μενταγιόν Star of David.

 

 Ο Gil Ofarim μοιράστηκε ένα βίντεο στο Instagram την Τρίτη που τον δείχνει μπροστά από το ξενοδοχείο Westin στην πόλη της Λειψίας στην ανατολική Γερμανία. Ο Ofarim είπε ότι ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου του ζήτησε να αφήσει το κολιέ του πριν κάνει check in. 

 Ο επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων στη Γερμανία, Γιόζεφ Σούστερ, απάντησε στο Twitter, λέγοντας ότι "η αντισημιτική εχθρότητα εναντίον του Γκιλ Οφαρίμ είναι φρικτή". 

 

Ο Westin Leipzig δήλωσε στο Associated Press ότι "ανησυχεί και ανησυχεί για τις απαράδεκτες κατηγορίες" και ξεκίνησε έρευνα.

 

Εν τω μεταξύ, αντισημιτικό γκράφιτι έχει ανακαλυφθεί σε στρατώνες στην τοποθεσία Άουσβιτς ΙΙ-Μπίρκεναου.  

 

 

 

 

Το Μνημείο και το Μουσείο που διαχειρίζεται τον χώρο εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη και καταδίκασε την πράξη ως «εξωφρενική».  

"Ένα αδίκημα κατά του Μνημείου είναι πάνω απ 'όλα, μια εξωφρενική επίθεση στο σύμβολο μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ανθρώπινη ιστορία και ένα εξαιρετικά οδυνηρό πλήγμα στη μνήμη όλων των θυμάτων του γερμανικού ναζιστικού στρατοπέδου Άουσβιτς-Μπίρκεναου", ανέφερε ο ιστότοπος στο Twitter.  

Το μνημείο ανέφερε ότι η αστυνομία αναλύει το γκράφιτι και πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στο σημείο επεκτείνονται.  

 

 


 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Πηγή:   /www.euronews.com/2021/10/05/eu     
-Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]