Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Σε γρίφο για “δυνατούς παίχτες” εξελίσσεται η φετινή τουριστική περίοδος για τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία, καθώς, μετά την πτώχευση του FTI, από τη μία κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες, όπως οι TUI και Dertour, αναφέρουν ισχυρές  κρατήσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Από την άλλη, οι προβλέψεις των ειδικών του κλάδου για “έκρηξη” των κρατήσεων, μετά την πτώχευση του γερμανικού tour operator, δεν αντικατοπτρίζονται στα τελευταία στοιχεία της εταιρίας παροχής υπηρεσιών back office, Tats...

 

Με βάση τα στοιχεία αυτά, τα οποία προέρχονται από 2.500 συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία της Γερμανίας, , οι συνολικές τιμολογημένες, δηλαδή χρεωμένες, πωλήσεις για αναχωρήσεις τον περασμένο μήνα ήταν μειωμένες κατά 7,4%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

 

 

Οι εισερχόμενες τουριστικές κρατήσεις τον Ιούνιο ήταν μειωμένες κατά 11,3%, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023. Επομένως, ο συνολικός κύκλος εργασιών του τρέχοντος έτους εξακολουθεί να είναι κατά 3,1 % υψηλότερος από ό,τι το 2023.

 

 

Οι τουριστικές πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιέρων, ήταν μειωμένες κατά 9,8% τον φετινό Ιούνιο, σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ οι σωρευτικές πωλήσεις (από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος), διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα, με μια μικρή αύξηση της τάξης του 1,1%. Οι κρουαζιέρες ήταν μειωμένες κατά 2,5% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023 και αυξημένες κατά 7,3% σε σωρευτική βάση.

Εν τω μεταξύ, τον φετινό έκτο μήνα του έτους οι πτήσεις ήταν μειωμένες κατά 11,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, ενώ σωρευτικά αυξήθηκαν κατά 2,8%. Ο αριθμός των εισιτηρίων ήταν μειωμένος κατά 7,8%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με αθροιστική αύξηση 4,1%. Οι λοιπές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 15,1% για το μήνα και συνολικά κατά 9,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι τουριστικές κρατήσεις για τον Ιούνιο ήταν επίσης μειωμένες κατά 11,3% σε σύγκριση με το 2023. Στον τομέα της κρουαζιέρας, η μείωση ήταν 22,2%. Συνολικά, ωστόσο, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών για ταξίδια έως τον Οκτώβριο εξακολουθεί να είναι 6,7% πάνω από το επίπεδο του 2023, με τον τομέα της κρουαζιέρας να καταγράφει αύξηση 13,3%.

Προφανώς, η πτώχευση του FTI τον Ιούνιο δεν επέφερε την αναμενόμενη από ορισμένους αύξηση των κρατήσεων και των πωλήσεων. Ένας λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι πολλοί βρίσκονται σε αναμονή για την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν στον FTI. Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, που διεξάγεται στη Γερμανία, το οποίο ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου, θα μπορούσε επίσης να παίξει ρόλο σε αυτή την καθίζηση των πωλήσεων.

 

 

 

 



 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:    https://money-tourism.gr/adynames-oi-kratiseis-ton-germanikon-taxidiotikon-grafeion-ton-ioynio-quot-grifos-quot-fetini-toyristiki-sezon/   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]