Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Η χώρα μας έχει βιώσει συνθήκες καύσωνα για περισσότερες από δύο εβδομάδες, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σε επίπεδα που ταλαιπώρησαν τους πολίτες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, οι επόμενες μέρες θα φέρουν τις πρώτες ανάσες δροσιάς...

 

Από  Τρίτη (23/7), αναμένεται να αρχίσει η αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας. Η ουσιαστική υποχώρηση του καύσωνα θα γίνει αισθητή από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη. Ωστόσο, η αλλαγή του σκηνικού δεν θα είναι μόνο ευχάριστη. 

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν την εμφάνιση των λεγόμενων «θερμικών καταιγίδων», που θα συνοδεύουν την πτώση της θερμοκρασίας.


 



Τι Είναι οι Θερμικές Καταιγίδες;

Οι θερμικές καταιγίδες είναι έντονα καιρικά φαινόμενα που δημιουργούνται λόγω της απότομης αλλαγής της θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, η γη θερμαίνεται πολύ, αποθηκεύοντας θερμότητα. Όταν η θερμοκρασία ξαφνικά πέσει, η αποθηκευμένη αυτή θερμότητα απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας ισχυρά ανοδικά ρεύματα που προκαλούν καταιγίδες. Οι καταιγίδες αυτές μπορεί να συνοδεύονται από έντονη βροχόπτωση, κεραυνούς και ακόμη και χαλάζι.


 

Κλιματική Αλλαγή και Καιρικά Φαινόμενα

Η κλιματική αλλαγή φαίνεται να εντείνει τα φαινόμενα αυτά, προκαλώντας όλο και πιο συχνά ακραίες καιρικές καταστάσεις. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για απότομες αλλαγές στον καιρό, που μπορεί να περιλαμβάνουν τόσο καύσωνες όσο και ισχυρές καταιγίδες.

 

 

Προετοιμασία για τις Καταιγίδες

ια την προετοιμασία των πολιτών απέναντι σε αυτές τις αλλαγές, οι αρμόδιες αρχές συνιστούν τα εξής:

  • Παρακολούθηση των μετεωρολογικών προγνώσεων.
  • Ενημέρωση για τυχόν οδηγίες ή προειδοποιήσεις από την πολιτική προστασία.
  • Λήψη μέτρων προστασίας για τα οικιακά και επαγγελματικά κτίρια, όπως η ενίσχυση των παραθύρων και των θυρών.

Με την κατάλληλη προετοιμασία και την ενημέρωση, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις απότομες καιρικές αλλαγές με ασφάλεια και ψυχραιμία.

 

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΤΡΙΤΗ 23-07-2024

  1. Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
  2. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
  3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-07-2024

  1. Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία, που τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι τις βραδινές ώρες, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
  2. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
  3. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει τους 33 με 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-07-2024

  1. Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
  2. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.
  3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σχεδόν στις κανονικές τιμές για την εποχή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-07-2024

  1. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
  2. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
  3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

 

 

 

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   https://primenews.press/apotomi-allagi-tou-kairou-me-thermikes-kataigides/    -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]