Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα ταχυδρομηθούν στο τέλος Ιουλίου  φέρεται να ενσωματώνεται η πρώτη δόση ενός νέου τέλους στα ακίνητα χωρίς ωστόσο να προβλέπεται η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αν κάποιος υπόχρεος αυτού δεν το πληρώσει αλλά  βεβαιώνεται στην Εφορία η οποία όμως δεν διαθέτει τα μέσα για κατασχέσεις εισοδημάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων...

 

Γράφει ο Γρηγόρης Γ. Καλύβας

 


Η αποπληρωμή  του νέου τέλους θα γίνει σε πέντε δόσεις και μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ θα  αποπληρώνεται . Το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου , σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους  , όπως είπαμε , θα έχει ενσωματωθεί και το τέλος ακινήτων για το 2012, από το οποίο η κυβέρνηση στοχεύει σε έσοδα ύψους 2,2 δισ. ευρώ. 

 

Στο επίκεντρο αυτού του τέλους  βρίσκεται η εφαρμογή ενός νέου κανονισμού πυροπροστασίας για όσα ακίνητα χωροθετούνται μέσα ή κοντά σε δασικές εκτάσεις. 

Ο κανονισμός αυτός υιοθετήθηκε με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις 19 Μαΐου 2023, δηλαδή δύο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, χωρίς να περάσει από διαβούλευση ή να τον πάρουν χαμπάρι οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα.

 

 Η εφαρμογή του θα συνδεόταν, υποτίθεται, με μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα έφτιαχνε το ΥΠΕΝ. Καθώς όμως μέσα σε δέκα μήνες το ΥΠΕΝ, παρά τα διαθέσιμα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν κατάφερε να αναπτύξει την πλατφόρμα, στις 15 Μαρτίου τα στελέχη του αποφάσισαν να λύσουν τη δική τους ανεπάρκεια ενεργοποιώντας τον νέο κανονισμό με μια εγκύκλιο που φόρτωνε τη δουλειά στους δήμους και ζητούσε από τους πολίτες, ενόψει αντιπυρικής περιόδου, να συμμορφωθούν με ένα πλήθος απαιτήσεων εντός 15 ημερών. 

 

Η ΚΕΔΕ από την πλευρά της αρνήθηκε καταρχάς να εφαρμόσει τη νέα νομοθεσία με το σκεπτικό ότι στους δήμους δεν υπάρχουν ούτε οι ειδικοί επιστήμονες ούτε δόθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την εφαρμογή της επιφυλασσόμενη να καταθέσει προσφυγή περί αντισυνταγματικότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας . Το θέμα είναι αν ο Δήμος ΜΕΤΕΩΡΩΝ , εμπίπτει στους ΟΤΑ για την εφαρμογή της συγκεκριμένης ΚΥΑ !!!


 


 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   https://www.stagonnews.gr/nea-epivarynsi-sta-akinita/    -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]