Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Οι αλήθειες του Donald Trump, φαίνεται ξεκάθαρα πια πως πονάνε και επιχειρήθηκε η οριστική φίμωση του, με τις Μυστικές Υπηρεσίες να χαρακτηρίζουν επίσημα το περιστατικό, «ως απόπειρα δολοφονικής επίθεσης»...

 
 
Σοκ επικρατεί στις ΗΠΑ, μετά τους πυροβολισμούς και την απόπειρα δολοφονίας κατά του υποψηφίου Προέδρου Donald Trump σε προεκλογική συγκέντρωση στην Pennsylvania.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τραυματίστηκε από την επίθεση, ήταν αιμόφυρτος στο δεξί αφτί, όπως δείχνουν και οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.
 
 
Ο πρώην πρόεδρος σε ένα απίστευτο κενό ασφαλείας που προηγήθηκε, απομακρύνθηκε μετά από τους σωματοφύλακες του, σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σε από τις πιο κρίσιμες Πολιτείες για τις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024. 


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν αρχικά τρεις πυροβολισμοί και κρότοι, ενώ επικράτησε πρωτοφανές χάος και πανδαιμόνιο.

Ο δράστης, αναφέρουν διεθνή δίκτυα, είναι νεκρός ενώ ένας συνεργός του που συνελήφθη έχει τραυματιστεί, μετά την επιχείρηση καταστολής των Αρχών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των πολιτών, ο δράστης ήταν μάλιστα ελεύθερος σκοπευτής.

Νεκρός είναι επίσης ένας πολίτης
που βρισκόταν στην προεκλογική εκδήλωση.
 
«Κόσμος έτρεχε παντού, κάποιοι τραυματίστηκαν από το κοινό, ο πρόεδρος έπεσε το έδαφος για να προστατευθεί και άμεσα φυγαδεύτηκε με ένα τεθωρακισμένο όχημα», είπε αμερικανός υποστηρικτής του, που βρισκόταν στην ομιλία.
 
 





Η στιγμή της επίθεσης

Ο Donald Trump έδειχνε στο πλήθος εκείνη τη στιγμή της αιχμηρής ομιλίας του, ένα γράφημα με τους αριθμούς των συνοριακών διελεύσεων από παράνομους μετανάστες όταν το κόσμος ξεκίνησε να ουρλιάζει και να τρέχει από τους πυροβολισμούς.
Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς φάνηκε να κρατά με το δεξί του χέρι τον λαιμό του, ενώ υπήρχε αίμα στο πρόσωπό του.
Πριν μπει στο αμάξι της φρουράς του, ύψωσε γροθιά προς τον κόσμο για να δείξει πως είναι καλά, αναφέρει το AP.
Οι αλήθειες του Donald Trump, φαίνεται ξεκάθαρα πια πως πονάνε και επιχειρήθηκε η οριστική φίμωση του, με τις Μυστικές Υπηρεσίες να χαρακτηρίζουν επίσημα το περιστατικό, «ως απόπειρα δολοφονικής επίθεσης».

 

 

Σε ανακοίνωσή τους, οι Μυστικές Υπηρεσίες ανέφεραν ότι ο Trump είναι ασφαλής και ότι τα μέτρα για την προστασία του έχουν εφαρμοστεί.
Πρόσθεσαν ότι η έρευνα βρίσκεται εν εξελίξει και ότι περαιτέρω πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν όταν θα είναι διαθέσιμες.
Ενώ παράλληλλα στις έρευνες συμμετέχει και το FBI.

 

 


Το πρώτο μήνυμα Biden μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά Trump: Προσεύχομαι για αυτόν και την οικογένειά του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden έκανε την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του για την επίθεση κατά του Donald Trump.
«Έχω ενημερωθεί για τους πυροβολισμούς στη συγκέντρωση του Donald Trump στην Pennsylvania.
Είμαι ευγνώμων που ακούω ότι είναι ασφαλής και τα πάει καλά.
Προσεύχομαι για αυτόν και την οικογένειά του και για όλους όσους ήταν στην εκδήλωση, καθώς αναμένουμε περαιτέρω πληροφορίες.
Η Jill κι εγώ είμαστε ευγνώμονες στις Μυστικές Υπηρεσίες που διασφάλισαν την ασφάλεια του. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους βία στην Αμερική. Πρέπει να ενωθούμε ως ένα έθνος για να το καταδικάσουμε».
Ο Biden βρισκόταν στο Rehoboth Beach, στο Delaware, στο σπίτι του το Σάββατο (διαφορά με ώρα Αμερικής), αλλά παρακολουθούσε τη λειτουργία στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Έντμουντ όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός.

Την ίδια ώρα, η αντιπρόεδρος Kamala Harris ενημερώθηκε επίση για το περιστατικό στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Trump, σύμφωνα με το γραφείο της.
Η Harris επιστρέφει στην Ουάσιγκτον, αναφέρεται σε μια πρώτη ανακοίνωση.

Obama για επίθεση κατά Trump: «Δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία στη δημοκρατία μας»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama καταδίκασε και εκείνος τους πυροβολισμούς που στόχευαν τον Donald Trump.
«Δεν υπάρχει απολύτως καμία θέση για πολιτική βία στη δημοκρατία μας. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς συνέβη, θα πρέπει να είμαστε όλοι ανακουφισμένοι που ο πρώην Πρόεδρος Trump δεν τραυματίστηκε σοβαρά.
Πρέπει να δεσμευτούμε ξανά για τον σεβασμό στην πολιτική μας. Η Michelle και εγώ του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση», ανέφερε ο Obama σε ανακοίνωσή του.

 

 

 Ανάρτηση από τον Elon Musk

Ο μεγιστάνας της Tesla και ιδιοκτήτης του X δημοσίευσε με τη σειρά του το βίντεο, όπου φαίνεται και η στιγμή που ο Trump δείχνει καλά στην Υγεία του, αν και ματωμένος, μετά από τους πυροβολισμούς, και μάλιστα απευθύνεται στο πλήθος.
«Υποστηρίζω πλήρως τον Πρόεδρο Trump και ελπίζω στην ταχεία ανάκαμψή του», ανέφερε σχετικά ο Musk.​

 

 

 Nancy Pelozi: «Ευχαριστώ τον Θεό που ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής. Καθώς μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το φρικιαστικό περιστατικό, ας προσευχηθούμε όλοι όσοι παρευρίσκονται στη συγκέντρωση του πρώην Προέδρου σήμερα να είναι σώοι».

Διεθνή μηνύματα στήριξης


Όπως μεταδίδει το CNN, ξένοι ηγέτες καταδικάζουν την επίθεση, δηλώνοντας τη στήριξη τους στον Trump.

 
Μεταξύ αυτών, μήνυμα υποστήριξης στέλνουν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orbán, ο πρόεδρος της Ουνδούρας Xiomara Castro de Zelaya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   www.bankingnews.gr     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]