Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Οι ημέρες των “Έσχατων καιρών” είναι ένα θέμα αναφερόμενο ως μια περίοδο κατά την οποία ο κόσμος πλησιάζει το τέλος του, συχνά με την εμφάνιση μεγάλων δεινών, κρίσεων και καταστροφών. Στη χριστιανική παράδοση, ο όρος αυτός συνδέεται κυρίως με την Αποκάλυψη του Ιωάννη, όπου περιγράφονται τρομακτικά γεγονότα και σημάδια που προαναγγέλλουν την τελική κρίση και τον ερχομό της Βασιλείας του Θεού...

 

Σημεία των Έσχατων Καιρών

Τα “Έσχατα” συχνά συνοδεύονται από σημεία και δεινά που προαναγγέλλουν το τέλος του κόσμου, όπως:

  • Φυσικές καταστροφές: σεισμοί, πλημμύρες, λιμοί και άλλες μορφές καταστροφών.
  • Ηθική και πνευματική κατάπτωση: η αυξανόμενη διαφθορά, η απώλεια της πίστης και η διάλυση των ηθικών αξιών.
  • Πόλεμοι και συγκρούσεις: η διάδοση του πολέμου και των συγκρούσεων σε παγκόσμια κλίμακα.
  • Αντίχριστος: η εμφάνιση ενός αντίχριστου, ενός ηγέτη που θα παραπλανήσει τους ανθρώπους και θα οδηγήσει σε μεγάλες δοκιμασίες.
  •  

Ανυποψίαστοι άνθρωποι.

 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των “Έσχατων καιρών” είναι η ιδέα ότι πολλοί άνθρωποι θα είναι ανυποψίαστοι για τα σημάδια και τα επερχόμενα δεινά. Συχνά, οι Γραφές περιγράφουν αυτή την περίοδο ως μια εποχή που οι άνθρωποι θα ζουν σε ψευδαίσθηση ασφάλειας και ευτυχίας, αγνοώντας τις επικείμενες κρίσεις.

 

Σύμφωνα με τη Βίβλο, κατά τους “Έσχατους καιρούς”, οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι ζουν στο απόγειο της δόξας τους, με την αίσθηση ότι έχουν επιτύχει την απόλυτη ευτυχία και επιτυχία. Ωστόσο, αυτή η πεποίθηση θα είναι απατηλή, καθώς τα σημάδια της καταστροφής θα είναι ήδη παρόντα, αλλά αγνοημένα.

 

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να ερμηνευτεί ως προειδοποίηση για την υπερηφάνεια και την αυταπάτη των ανθρώπων, που μπορεί να τους οδηγήσει να παραβλέψουν τα αληθινά σημάδια του χρόνου, θεωρώντας τον εαυτό τους ανίκητο και τις πράξεις τους δικαιωμένες.

 

ο Μηδέν

Το “Σημείο Μηδέν” συχνά συμβολίζει την κρίσιμη στιγμή της αναμέτρησης, όπου τα πάντα φτάνουν στο αποκορύφωμά τους. Πρόκειται για το σημείο όπου η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεών της, με τα δεινά να κορυφώνονται πριν την τελική κρίση ή αναγέννηση.

 

Η έννοια αυτή είναι διαχρονική και μπορεί να λειτουργήσει ως μια υπενθύμιση για την ανάγκη εγρήγορσης, ταπεινότητας και ετοιμότητας απέναντι στις απρόβλεπτες και συχνά αναπόφευκτες κρίσεις που μπορεί να αναδυθούν στην πορεία της ιστορίας.

 

 

Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων δεν νιώθει ότι ζει στην καλύτερη φάση της ζωής

  • Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τους “Έσχατους καιρούς” είναι η πεποίθηση ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα αντιλαμβάνονται τα προειδοποιητικά σημάδια και τις επερχόμενες καταστροφές. Οι Γραφές συχνά αναφέρουν αυτή την εποχή ως μια περίοδο όπου οι άνθρωποι θα αισθάνονται ψευδώς ασφαλείς και ευτυχισμένοι, παραβλέποντας τα επικίνδυνα γεγονότα που πλησιάζουν.
  • Ωστόσο, σήμερα, ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων δεν νιώθει ότι ζει στην καλύτερη φάση της ζωής του και συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται ευνοϊκά, γεγονός που ίσως υποδηλώνει ότι δεν βιώνουμε τους “Έσχατους καιρούς” κατά την Αποκάλυψη του Ιωάννη, “Έσχατων καιρών” που πολλοί άνθρωποι θα είναι ανυποψίαστοι για τα σημάδια και τα επερχόμενα δεινά. καθόλου ανυποψίαστοι δεν είμαστε λοιπόν.
  1. Διαφορετικές Προσδοκίες και Αντιλήψεις: Οι προσδοκίες και οι αντιλήψεις για το τι συνιστά “ευημερία” ή “ευτυχία” ποικίλλουν μεταξύ των ανθρώπων και των εποχών. Σε μια εποχή όπου οι προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, οι πολιτικές αναταραχές και η οικονομική αβεβαιότητα, είναι έντονες, είναι λογικό πολλοί άνθρωποι να αντιλαμβάνονται την εποχή τους ως δύσκολη. Αυτό δεν αναιρεί απαραίτητα την ιδέα των “Έσχατων καιρών”, αλλά ίσως υποδηλώνει ότι η ψευδαίσθηση ασφάλειας μπορεί να αφορά κυρίως συγκεκριμένες ομάδες ή να εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους.
  2. Συμβολική Ερμηνεία: Οι “Έσχατοι καιροί” συχνά ερμηνεύονται συμβολικά, ως μια περίοδος πνευματικής και ηθικής κρίσης, και όχι απλώς ως μια χρονική περίοδος με συγκεκριμένα εξωτερικά γεγονότα. Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται την εποχή ως δύσκολη μπορεί να είναι μέρος αυτής της κρίσης, όπου η ψευδαίσθηση ευημερίας δεν αφορά απαραίτητα υλικά αγαθά, αλλά ίσως μια εσφαλμένη αίσθηση αυτονομίας, ελέγχου ή ηθικής δικαίωσης.
  3. Η Ιδέα της Προοδευτικής Αποκάλυψης: Σε ορισμένες θεολογικές παραδόσεις, η διαδικασία των “Έσχατων καιρών” δεν είναι ξαφνική, αλλά σταδιακή. Τα δεινά και οι κρίσεις μπορούν να συμβαίνουν με αυξανόμενη ένταση, φέρνοντας σιγά-σιγά την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεών της. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί, ακόμα και αν δεν ζούμε σε μια εποχή γενικευμένης ψευδαίσθησης ευημερίας, πολλοί μπορεί να μην αντιλαμβάνονται την πλήρη έκταση των κινδύνων ή να απορρίπτουν την ιδέα των “Έσχατων καιρών”.

Επομένως, η τρέχουσα κατάσταση του κόσμου μπορεί να μην ταιριάζει απόλυτα με τις παραδοσιακές ερμηνείες των “Έσχατων καιρών”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι ερμηνείες δεν έχουν ακόμη εφαρμογή ή δεν εξελίσσονται για να αντανακλούν τις νέες πραγματικότητες.

 

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   https://primenews.press/polloi-anthropoi-den-tha-antilamvanontai-ta-proeidopoiitika-simadia-kai-tis-eperchomenes-katastrofes/     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]