Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Έχεις ακούσει ποτέ για τα SMS Blasters; Αν όχι, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις κάτι νέο. Αν ναι, τότε σίγουρα θα ξέρεις ότι το θέμα έχει ενδιαφέρον και είναι σημαντικό για την ασφάλεια σου...

 

 Αυτές οι συσκευές, γνωστές και ως Stingrays ή cell-site simulators, χρησιμοποιούνται από επιτήδειους για να στέλνουν ψεύτικα SMS στα κινητά. Ένας τρόπος να τις αντιμετωπίσεις είναι να απενεργοποιήσεις τις ανασφαλείς συνδέσεις 2G στο Android smartphone σου...

 

 

Η ομάδα GSMA’s Fraud and Security Group (FASG) έχει δημιουργήσει έναν οδηγό για να ενημερώσει τα μέλη της σχετικά με την απάτη των SMS Blasters και να προσφέρει συμβουλές για προστασία. Ο οδηγός περιλαμβάνει ειδικές προτάσεις για Android συσκευές που μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά τους χρήστες από αυτή τη νέα μορφή απάτης.

 

Αυτά τα ψεύτικα μηνύματα, που μπορούν να σταλούν μόνο μέσω 2G, συνήθως στοχεύουν σε οικονομική απάτη. Οι επιτιθέμενοι μπορούν εύκολα να παραποιήσουν τον αριθμό αποστολής, κάνοντάς να φαίνεται ότι το μήνυμα προέρχεται από γνωστή επιχείρηση. Συχνά, αυτά τα μηνύματα περιέχουν κακόβουλα λινκ για λήψη κακόβουλου λογισμικού.

Τα SMS Blasters προσποιούνται ότι είναι δίκτυα LTE ή 5G και υποβιβάζουν τη σύνδεσή σε 2G. Εκεί, οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη αυθεντικοποίησης στο 2G για να στείλουν ψεύτικα μηνύματα. Αυτές οι συσκευές πωλούνται στο διαδίκτυο και δεν απαιτούν ειδικές τεχνικές γνώσεις για τη χρήση τους.

 

Από την έκδοση Android 12, μπορείς να απενεργοποιήσεις το 2G στο  κινητό σου, με τα Pixel τηλέφωνα να είναι τα πρώτα που υιοθέτησαν τη δυνατότητα αυτή. Ακόμη και με την επιλογή “Allow 2G” απενεργοποιημένη, οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης παραμένουν δυνατές. Αυτή η λειτουργία μπορεί να σε προστατεύσει πλήρως από τα SMS Blasters.

Επιπλέον, το Android σου επιτρέπει να απενεργοποιήσεις τα null ciphers, μια βασική προστασία καθώς το 2G FBS χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ένα null cipher για να εισάγει κακόβουλα μηνύματα. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη από το Android 14.

Τέλος, το Google Messages έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει και να μπλοκάρει τα spam SMS, ενώ το Android προσφέρει προστασίες όπως το Verified SMS, το Safe Browsing και το Play Protect για επιπλέον ασφάλεια.

 

 

 

 

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:     https://techmaniacs.gr/proeidopoiisi-apo-ti-google-prepei-na-apenergopoiiseis-amesa-to-2g-sto-android-smartphone-sou -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]