Λόγω των συνθηκών ξηρασίας, το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε χθες νόμο, με τον οποίο επιτρέπεται η λειτουργία πισίνων στα καταλύματα στην Ελλάδα με θαλασσινό νερό. Αυτό προκαλεί αντιδράσεις στην Βρετανία και στους Βρετανούς ταξιδιώτες, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα σε μέρος του βρετανικού Τύπου, καθώς αρκετοί Βρετανοί δεν συμπαθούν τις πισίνες με θαλασσινό νερό.
Με νέο νόμο επιτρέπεται η πλήρωση πισίνων στα καταλύματα με θαλασσινό νερό. Αυτό θα μπορέσει να γίνει με την τοποθέτηση αγωγών στις ακτογραμμές και την εξαγωγή του θαλασσινού νερού από την θάλασσα και την μεταφορά του στις πισίνες. Αρκετά βρετανικά μέσα ενημέρωσης με δημοσιεύματά τους όπως το Travelgossip, New-Herald, Independent, Metro και σε άλλα αντιδρούν έντονα, αναφέροντας πως στους Βρετανούς δεν αρέσει να κολυμπούν σε θαλασσινό νερό.
Η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη δήλωσε σε επιτροπή του ελληνικού κοινοβουλίου ότι η πρόταση αφορά τη “ρύθμιση του πλαισίου για την πραγματοποίηση εξόρυξης θαλασσινού νερού και την άντλησή του για κολυμβητικές δεξαμενές. Το επίκεντρο, φυσικά, είναι η εξοικονόμηση υδάτινων πόρων. Τα σχόλιά της ακολουθούν δύο χρόνια ξηρασίας στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία υπόνοια ότι τα ξενοδοχεία θα «αναγκαστούν» να γεμίσουν τις πισίνες τους με θαλασσινό νερό, ακόμη και αν η νομοθεσία ψηφιστεί.” τόνισε.
Ένας χρήστης του Twitter/X έγραψε: “Αυτό θα με σταματούσε από το κολύμπι. Το αλάτι δημιουργεί ερεθισμούς και θα άλλαζα τόπο διακοπών εάν συνέβαινε αυτό”, με μια άλλη ανάρτηση να αναφέρει: “Είχαμε μια άσχημη εμπειρία με πισίνα θαλασσινού νερού σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο που μείναμε στη Σκιάθο πριν από μερικά χρόνια. Πρέπει να πω ότι δεν μου άρεσε. Μισώ την αίσθηση του αποξηραμένου αλατιού στο δέρμα μου. Δύσκολα κολύμπησα εκείνη τη χρονιά εξαιτίας αυτού».
Ένας ακόμη Βρετανός έγραψε σε φόρουμ γονέων: “Πραγματικά αντιπαθώ μια πισίνα αλμυρού νερού και κολύμπησα μόνο δύο φορές με 40C θερμότητα στις διακοπές στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια, όταν ανακάλυψα ότι ήταν αλμυρό νερό”. Και ένας άλλος έγραψε ότι “δεν αντέχει” τις πισίνες αλμυρού νερού.
Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία να τονιστεί ανάμεσα σε όλες αυτές τις αντιδράσεις και τις γνώμες είναι πως η πρόταση αυτή είναι δυνητική και δεν είναι υποχρεωτική και το γραφείο του ΕΟΤ στη Βρετανία θα έπρεπε να έχει ήδη ενημερώσει το ταξιδιωτικό κοινό.
Πηγή: money-tourism.gr -Posted by Anexartitos.Ta.Neα
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here
Δημοσίευση σχολίου
.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου