Αν είστε χρήστες των σόσιαλ μίντια, θα παρατηρείτε των αριθμό εκείνων που «ακολουθούν» τους διάσημους. Εκτός του ότι, «κανείς δεν αναφέρει πως το να γίνεις «ακόλουθος» δεν σημαίνει πως…
»ακολουθείς» πραγματικά κάποιον.
Το να κάνεις ένα «κλικ» για να δηλώσεις φίλος, σε μια σελίδα του ίνσταγκραμ, δεν σημαίνει πως τη βλέπεις κιόλας. Υπάρχουν φυσικά, πολλά σχετικά άρθρα στο ίντερνετ που υποστηρίζουν και διευκρινίζουν, πως η…πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από κείνη που τα νούμερα που αναφέρονται μας κάνει να φανταζόμαστε.
Στο εξωτερικό λένε, όποιος σταρ, κάνει ίνσταγκραμ, δεν μπορεί να εμφανίζεται με ένα φτωχό νούμερο φίλων. Προτιμότερο σαφώς, από το να εκτείθεται, να μην έχει καν λογαριασμό. Αν αποκτήσει, πρέπει να δείξει «δύναμη». Αφού τα σόσιαλ μίντα έχουν αντικαταστησει ακόμα και τη δουλειά των δημοσιογράφων σε πολλές περιπτώσεις, ναρωτιόμαστε: Πόσο …διάσημοι είναι τελικά οι Έλληνες σταρ, που εμφανίζουν ένα τρομερό ποσοστό «ακολούθων» σε μόλις δέκα – έντεκα εκ. Ελλήνων;
Διαβάστε κάποια από τα πολλά σχετικά άρθρα που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς. Φιλτράρετε τα γραφόμενα, συγκρίνετε τα με εμπειρίες σας και βγάλτε το δικό σας συμπέρασμα:
Μήπως τελικά δεν είναι τόσο δημοφιλείς;
Αγοράζουν followers για να ενισχύσουν το προφίλ των διασήμων
πρώτο θέμα 19/12/201411:57
Με την εκκαθάριση στο Instagram η Kardashian έχασε 1,3 εκατ., η Rihanna 1,2 εκατ. και η Katy Perry 300.000 followers
Διασημότητες που παρουσιάζουν εντυπωσιακό αριθμό followers στο Instagram τελικά μπορεί να μην είναι και τόσο δημοφιλείς όσο νομίζουν. Τα σάιτ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρόσφατα ανακοίνωσαν στους χρήστες: «Ο αριθμός όσων σας ακολουθούν έχει αλλάξει. Κάναμε εκκαθάριση και αφαιρέσαμε όλους τους ανεπιθύμητους λογαριασμούς».
Αυτή δεν είναι και τόσο καλή εξέλιξη για την δημοφιλία των σταρ που είτε προσελκύουν μεγάλο αριθμό των λογαριασμών spam ή σε ορισμένες περιπτώσεις επενδύουν στο προφίλ τους με ψεύτικους followers.
«Οι λογαριασμοί πολλών σελέμπριτι ελέγχονται από ομάδες κοινωνικών δικτύων», εξηγεί ο CEO της εταιρείας Talent Resources, Michael Heller. «Είναι πολύ φθηνό, και για αυτό οι ομάδες αγοράζουν followers για να ενισχύσουν το προφίλ τους. Για παράδειγμα με 30 δολάρια αγοράζουν 2.500 followers.
Ακόμα και αν αυτοί που κάνουν follow δεν πληρώνονται το αποτέλεσμα που φαίνεται στο Instagram είναι παραπλανητικό και δεν ανταποκρίνεται στον πραγματικό αριθμό.
Για παράδειγμα την Πέμπτη παρατηρήθηκε ότι 1,3 εκατομμύρια followers εξαφανίστηκαν από την Kim Kardashian. Η Rihanna έχασε 1.2 εκατ., η Katy Perry 300 χιλιάδες και η Oprah Winfrey έχασε 100.000.
«Αυτό είναι κακό για τους σταρ για πολλούς λόγους», λέει ο Heller και συμπληρώνει: «Είναι ντροπιαστικό και επικίνδυνο γιατί μπορεί να χάσουν ακόμα και πολλά χρήματα».
Μεγάλα brand πληρώνουν μέχρι και 100.000 δολάρια και διαπραγματεύονται την αμοιβή με βάση τους followers.
Έρευνα: Ο αριθμός των φίλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα
Ο ανθρωπολόγος Robin Dunbar είναι υπεύθυνος για τον γνωστό «αριθμό του Dunbar», σύμφωνα με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να διατηρούν σταθερές κοινωνικές σχέσεις με περίπου 150 άτομα.
Ο Dunbar λοιπόν πραγματοποίησε μια νέα έρευνα, η οποία σχετίζεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στη συγκεκριμένη έρευνα έλαβαν μέρος 3.375 χρήστες του Facebook με ηλικίες 18-65. Κατά μέσο όρο, οι χρήστες είχαν 150 followers , εντούτοις δήλωσαν ότι μπορούσαν να βασιστούν σε 4,1 από αυτούς σε περίπτωση προσωπικού προβλήματος και ότι μόνο 13,6 έχουν εκφράσει συμπόνια.
Οι συγκεκριμένοι αριθμοί συμφωνούν αρκετά με τις μελέτες του Dunbar που αφορούν στον πραγματικό κόσμο. Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει ότι τα μεγέθη των «κύκλων φιλίας» δεν διαφέρουν από τους αντίστοιχους σε έρευνες που αφορούσαν την πραγματική ζωή και όχι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Συμπλήρωσε επιπλέον ότι, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα άτομα που χρησιμοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαθέτουν υψηλό αριθμό από followers, δεν διαθέτουν περισσότερα άτομα στον κοινωνικό τους περίγυρο από όσους χρησιμοποιούν λιγότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν λιγότερους followers.Ακόμη, όσον αφορά το γεγονός ότι τα νέα άτομα διαθέτουν περισσότερους φίλους στα κοινωνικά δίκτυα σε σχέση με μεγαλύτερα άτομα, ο Dunbar δήλωσε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι, από τη φύση τους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενθαρρύνουν τους χρήστες να προσθέτουν ως φίλους αδιακρίτως άτομα, τα οποία γνωρίζουν ελάχιστα ή καθόλου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας λοιπόν, επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη πιστεύουν οι περισσότεροι. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περιορισμένο χρόνο και υποχρεώσεις που δεν τους επιτρέπουν να διατηρούν κοινωνικές σχέσεις με μεγάλο αριθμό ατόμων. Φυσικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν το πλεονέκτημα ότι προσφέρουν τη δυνατότητα σε κάποιον που είναι εξαιρετικά πολυάσχολος, να κρατήσει επαφή με κάποια άτομα διαδικτυακά. Ωστόσο, ο Dunbar προσθέτει ότι αυτού του είδους η επαφή μάλλον δεν είναι αρκετή για να διατηρηθεί μια φιλία, η οποία θα πάψει να υφίσταται εάν δεν ενισχύεται περιστασιακά από επαφή πρόσωπο με πρόσωπο.
Πόσοι είναι οι πραγματικοί χρήστες του Twitter;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Twitter, η υπηρεσία διαθέτει 175 εκατομμύρια χρήστες. Τι σημαίνει όμως αυτό; Οτι άνοιξαν, δημιουργήθηκαν 175 εκατομμύρια λογαριασμοί από τη μέρα λειτουργίας του. Χρήσιμη σαν πληροφορία, δεν απαντάει όμως στην ερώτηση: πόσοι είναι οι πραγματικοί χρήστες του Twitter; (Ενεργός χρήστης του Twitter θεωρείται από τους ειδικούς των social media κάποιος που «ακολουθεί» τουλάχιστον 10 άτομα).
Το Facebook απαντά απλά σε αυτή την ερώτηση: Αναφέρει ότι κάθε μήνα επισκέπτονται τη σελίδα 600 εκ. χρήστες και οι μισοί περίπου από αυτούς το κάνουν καθημερινά. Το Twitter επιλέγει να μη δημοσιοποιεί αυτούς τους αριθμούς.
Το έγκυρο Business Insider όμως είχε πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και τις δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του. Τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και δείχνουν ότι υπάρχει μια μικρή ομάδα χρηστών (σε σχέση με το συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων) που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε ότι περίπου 20.000 χρήστες δημιουργούν το μεγαλύτερο μέρος της πληροφορίας που διοχετεύεται στο Twitter.
Αναλυτικά:
119 εκατομμύρια «ακολουθούν» 1 ή περισσότερους λογαριασμούς
85 εκ. έχουν μόλις 1 ή περισσότερους followers
56 εκ. χρήστες «ακολουθούν» 8 ή παραπάνω λογαριασμούς
Μόνο 38 εκ. ακολουθούν 16 λογαριασμούς
Μόλις 12 εκ. ακολουθούν 64 και πάνω λογαριασμούς
Μόλις 1,5 εκ ακολουθούν πάνω από 512 λογαριασμούς
Μόλις το 10% των χρηστών (περίπου 15 εκ.) ακολουθούν πάνω από 50 χρήστες
Με αυτούς τους αριθμούς, τους ισχυρισμούς του Twitter για 175 εκ λογαριασμούς, και πρόχειρους υπολογισμούς του Business Insider, βλέπουμε ότι υπάρχουν 56 εκατομμύρια λογαριασμοί που δεν ακολουθούν κανένα άλλο στο Twitter και 90 εκ. με 0 ακολουθητές (followers, δηλαδή).
Σε αντιδιαστολή με αυτό να παραθέσουμε και κάποιος άλλους αριθμούς:
Το Facebook έχει πάνω από 600 εκ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως
H Huffington Post φτάνει κάθε μήνα στα 30 εκ. μοναδικούς επισκέπτες.
Αριθμοί με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μάς δείχνουν πως από την τόσο μικρή βάση των χρηστών του Twitter έγινε η τόσο μεγάλη κοινωνική παρέμβαση από τη Μολδαβία του 2009 μέχρι τις πρόσφατες εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και τη Λιβύη. Στο χέρι των χρηστών του Twitter είναι να γιγαντωθεί το μέσον και η παρέμβασή του. Κυριολεκτικά ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ TWITTER;
Την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκε αρκετά στο Twitter το φαινόμενο της ύπαρξης ψεύτικων λογαριασμών που ακολουθούν δημοφιλείς χρήστες και διασημότητες. Το θέμα ξεκίνησε ο @AnemosNaftilos, με Tweets αλλά και δημοσίευση στο blog του και το συνέχισε ο @Gerogriniaris στο δικό του. Ενώ όμως είναι δεδομένο πως ψεύτικοι λογαριασμοί που δημιουργούνται μόνο και μόνο για αυτό το σκοπό αλλά και ότι υπάρχουν εταιρείες που πουλάνε follower, το να αποδείξεις με στοιχεία πως κάποιος καταφεύγει σε αυτές τις μεθόδους δεν είναι καθόλου εύκολο. Άλλωστε, υπάρχουν πάντοτε τα bots που σε ακολουθούν …απρόσκλητα, αλλά και οι άνθρωποι που από περιέργεια για να δουν «τί είναι επιτέλους αυτό το Twitter» φτιάχνουν λογαριασμούς που καταλήγουν να μην χρησιμοποιούν ποτέ.
Αυτό για το οποίο, όμως, μπορούμε να έχουμε μια εικόνα αφορά το κατά πόσο ο αριθμός των follower είναι από μόνος του ενδεικτικός της δημοτικότητας ενός χρήστη ή εάν, τελικά, το μέγεθος δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Για το λόγο αυτό, εξετάστηκαν οι 5.000 τελευταίοι follower σε κάθε έναν από τους 30 δημοφιλέστερους ελληνικούς λογαριασμούς, όπως έχουν καταγραφεί από το trending.gr. Επίσης, καθώς ένα αδιαμφισβήτητο κριτήριο δημοτικότητας αφορά το πόσο οι άλλοι μιλάνε για σένα, καταγράφηκε και ο αριθμός των αναφορών (mentions) που έχει δεχτεί ο κάθε ένας από τους 30 της λίστας και, στο τέλος, συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα με τα αντίστοιχα 5 τυχαίων – όχι τόσο δημοφιλών αλλά ωστόσο συστηματικών – χρηστών του Twitter. Πάμε όμως να δούμε τα αποτελέσματα, που παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον…
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλήθηκαν στο διάστημα 25-26 Νοεμβρίου 2011, οι 30 δημοφιλέστεροι ελληνικοί λογαριασμοί στο Twitter με βάσει τον αριθμό των follower, είχαν ως εξής (όπως καταγράφηκαν στις 25 Νοεμβρίου):
Εκτός από τα τυπικά στοιχεία που υπήρχαν απευθείας διαθέσιμα (follower, χρήστες που ακολουθεί ο καθένας, mentions και tweets), προστέθηκε μια επιπλέον στήλη στην οποία διαιρείται ο αριθμός των follower με τον αριθμό των mentions, ώστε να συγκριθεί ο βαθμός στον οποίο ο κάθε ένας τους συζητείται από τους άλλους χρήστες στο Twitter. Μια κατάταξη με βάση το συγκεκριμένο κριτήριο, δείχνει μια αρκετά διαφορετική εικόνα, με τον @NChatzinikolaou να είναι πρώτος και με διαφορά, αφού είναι ο μόνος που οι αναφορές στο όνομά του ξεπερνούν τον αριθμό των follower του:
Βέβαια, όπως θα δούμε στο τέλος του άρθρου, οι επιδόσεις των 30 ωχριούν μπροστά στις αντίστοιχες άλλων δημοφιλών χρηστών του Twitter, που όμως δεν ανήκουν στην κατηγορία των διασημοτήτων. Για παράδειγμα, ο @doleross με 6381 follower έχει 20664 mentions και αναλογία που φτάνει το 3,2.
Το ότι ο αριθμός των follower δεν αντικατοπτρίζει τον αντίκτυπο που έχουν οι 30 λογαριασμοί στο Twitter είναι κάτι που φαίνεται και από το σκορ τους στο Klout, αφού μόλις οι 14 καταφέρνουν να ξεπεράσουν, για παράδειγμα, τους 60 βαθμούς του @chriszlatis των μόλις 2766 follower:
Εκεί όμως που έχουμε τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα είναι στο θέμα των χρηστών που κάνουν follow τους 30 δημοφιλέστερους ελληνικούς λογαριασμούς και που κάθε άλλο παρά δραστήριοι είναι. Συγκεκριμένα, το 70,72% των follower που εξετάστηκαν (από ένα δείγμα 5.000 για κάθε χρήστη) έχει κάνει συνολικά λιγότερα από 10 tweets. Σε κάποιους χρήστες, μάλιστα, το ποσοστό αυτό ξεπερνά ακόμη και το 80%, όπως φαίνεται και στο γράφημα που ακολουθεί.
Αντίστοιχα, οι follower που δεν έχουν ούτε ένα tweet στο ενεργητικό τους πλησιάζουν κατά μέσο όρο το 35%, με τους @skaigr, @NonoraM και @nataliagermanou να έχουν τους περισσότερους.
Follower με 0 Tweets: Μήπως όμως ασχολούνται;
Τί σημαίνει όμως, πρακτικά, ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των follower σου κάνουν πολύ σπάνια ή και καθόλου Tweets και γιατί είναι τόσο κακό; Για αρχή, το σίγουρο είναι πως τα Tweets σου δεν πρόκειται να διαδοθούν περαιτέρω χάρη σε αυτούς – τουλάχιστον όχι εντός του Twitter. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι από τους χρήστες με 0 Tweets είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχουν, αφού κανείς δεν τους δίνει, προφανώς, σημασία, ενώ κι οι ίδιοι στην πλειοψηφία τους μοιάζουν να αδιαφορούν για τον λογαριασμό τους.
Έτσι, βλέπουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των follower με 0 Tweets έχουν το πολύ μέχρι 4 follower (που στην πλειοψηφία τους, με τη σειρά τους, δεν αποκλείεται να πρόκειται για bots και όχι για πραγματικούς ανθρώπους).
Σε κάποιες περιπτώσεις (που μάλιστα, στην περίπτωση των διασημοτήτων δεν είναι και λίγες) υπάρχουν χρήστες με μηδέν Tweets που δεν διαθέτουν κανέναν απολύτως follower. Και να αποφασίσουν, δηλαδή, κάποια στιγμή να πουν κάτι, δεν θα βρεθεί κανείς να τους ακούσει.
Όσο για την αδιαφορία που αναφέραμε λίγο πιο πάνω, φαίνεται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους χρήστες με 0 Tweets δεν έχουν μπει καν στον κόπο να προσθέσουν περιγραφή ή έστω ένα link στο προφίλ τους. Δυστυχώς το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε για την συγκέντρωση του υλικού δεν επέτρεπε την καταγραφή των avatar, ωστόσο είναι πολύ πιθανό η πλειοψηφία τους να περιλαμβάνει τα γνωστά αβγουλάκια που εμφανίζει το Twitter όταν δεν έχει ανέβει κάποια εικόνα για avatar.
Κρίνοντας από τα παραπάνω, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν αυτοί οι χρήστες το Twitter έστω παθητικά, καθαρά για ενημερωτικό χαρακτήρα, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Καλά όλα αυτά, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί, όμως μήπως τελικά το πρόβλημα είναι γενικό και ισχύει σε ολόκληρο το Twitter;
Η σύγκριση με τους «κοινούς θνητούς»
Για να δούμε κατά πόσο το φαινόμενο των πολλών «αδιάφορων follower» επεκτείνεται σε ολόκληρο το Twitter, έγινε μια τυχαία επιλογή 4 λογαριασμών που ακολουθεί το @Freeweird και που γνωρίζουμε πως αποτελούν συστηματικούς – σε καθημερινή βάση – χρήστες της υπηρεσίας, με διαφορετικό όμως τρόπο ο καθένας τους. Πρόκειται για τους @doleross (6381 followers, 20664 mentions), @eVaN_GiAn (6010 followers, 6150 mentions), @nmasta (112 followers, 440 mentions), @baphometx (572 followers, 3803 mentions), συν το ίδιο το @Freeweird (394 followers, 310 mentions).
Συγκρίνοντας την συμπεριφορά που είχαν οι follower των παραπάνω χρηστών με την αντίστοιχη των 30 δημοφιλέστερων που εξετάσαμε νωρίτερα, βλέπουμε πως οι αναλογίες εδώ είναι τελείως διαφορετικές.
Έτσι, ενώ στους πρώτους 30 ο μέσος όρων των χρηστών με λιγότερα από 10 Tweets φτάνει το 70,72%, στο δείγμα των «κοινών θνητών» ο αντίστοιχος μέσος όρος βρίσκεται μόλις στο 12,5%. Ομοίως, στο 34,29% των follower με 0 Tweets, αντιπαραβάλλεται κάτι λιγότερο από 5%, ενώ αντίστοιχες είναι οι διαφορές και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Ποιές είναι, λοιπόν, οι διαπιστώσεις που μπορούμε να κάνουμε παρατηρώντας όλα τα παραπάνω;
Για όλα φταίει η τηλεόραση. Οι 28 στους 30 δημοφιλέστερους ελληνικούς λογαριασμούς έχουν κάποια άμεση ή έστω έμμεση σχέση με την τηλεόραση: τηλεπαρουσιαστές, τηλεοπτικοί σταθμοί, δημοσιογράφοι με τηλεοπτικές εκπομπές, τραγουδιστές που «παίζουν» αρκετά συχνά στη μικρή οθόνη. Ακόμη και το @PrimeministerGR, που είναι ο λογαριασμός του εκάστοτε πρωθυπουργού, αφορά δημόσιο πρόσωπο με έντονη τηλεοπτική παρουσία (ειδικά τους τελευταίους μήνες).Με εξαίρεση το @skaigr και το @madtv που είναι τηλεοπτικοί σταθμοί, το @PrimeministerGR που αποτελεί περισσότερο «θεσμικό» λογαριασμό, την @Ellinofreneia και το @easytravellergr (που είναι από άλλο ανέκδοτο), όλοι οι υπόλοιποι λογαριασμοί ανήκουν σε ανθρώπους και όχι σε φορείς, εταιρείες ή οργανισμούς.Οι διασημότητες προσελκύουν σε πολλαπλάσιο βαθμό bots και προσωρινούς χρήστες σε σχέση με τους μη-επώνυμους χρήστες. Αυτό φαίνεται να σημαίνει πως ένα μεγάλο μέρος των follower τους, που σε κάποιες περιπτώσεις πλησιάζει σχεδόν τους μισούς, ενδιαφέρεται από ελάχιστα έως καθόλου για τον λογαριασμό που έτυχε κάποια στιγμή να κάνει follow (μιλώντας πάντα για την παρουσία του στο Twitter και όχι για το γενικότερο «brand»).Ο @nikosofficiel είναι με διαφορά ο χρήστης με τους περισσότερους follower, κάτι που σε μεγάλο βαθμό φαίνεται πως οφείλεται και στο ότι τα Tweets του απευθύνονται και σε μη ελληνόφωνο κοινό (σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που tweetάρουν σχεδόν αποκλειστικά στα ελληνικά).Οι διαφορές στους follower, ειδικά μετά την πρώτη 5άδα είναι σχετικά μικρές και η κατάταξη αλλάζει συχνά. Χαρακτηριστικό είναι ότι μια μέρα μετά την άντληση των στοιχείων ο @ThemisGeo είχε ξεπεράσει την @paparizouhelena, αλλά την αμέσως επόμενη η δεύτερη είχε επανακάμψει, ξεπερνώντας όχι μόνο τον @ThemisGeo αλλά και την @tsapanidou, που βρισκόταν στην 8η θέση. Επίσης, αν τα στοιχεία είχαν αντληθεί μια μέρα αργότερα, ο @KostasVaxevanis δεν θα βρισκόταν στους πρώτους 30.Ο λογαριασμός @easytravellergr, που βρίσκεται στην 27η θέση, αποτελεί «παραφωνία» από πολλές απόψεις. Ενώ σε όλους τους υπόλοιπους λογαριασμούς υπάρχει αρκετά μεγάλη ομοιότητα ως προς τις τάσεις, στο @easytravellergr παρατηρούμε τα ακριβώς αντίθετα. Ο λόγος φαίνεται πως εντοπίζεται στο ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ακολουθεί μαζικά άλλους χρήστες οι οποίοι με τη σειρά τους κάνουν follow-back. Αξίζει να σημειωθεί πως εάν το @easytravellergr δεν υπήρχε στη λίστα, οι μέσοι όροι στα στοιχεία των follower των κορυφαίων 30 θα ήταν αρκετά χειρότεροι.
Πηγή: - Posted by Anexartitos.Ta.Neα
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου