Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Ισχυρές πιέσεις ασκούνται σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά και από τις σημαντικές απώλειες που σημειώθηκαν στις ευρωαγορές, με το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να γνωρίζει «βουτιά» άνω του 2%...


Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών «κατρακύλησαν» σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το έντονο κλίμα ανησυχίας να αποτυπώνεται και στο αμερικανικό ταμπλό.


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε, ειδικότερα, σχεδόν κατά 1,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2016, με τον γερμανικό δείκτη DAX να γνωρίζει τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των μεγαλύτερων δυτικών ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, χάνοντας άνω του 2%. 


Σε «κόκκινο» έδαφος κινούνται και οι μετοχές στην Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να καταγράφει απώλειες έως και 548,62 μονάδων στη σημερινή συνεδρίαση. 


Την αρχή έκαναν, άλλωστε, τα χρηματιστήρια στην Ασία, όπου κατεγράφη ισχυρό sell-off, εν μέσω της γενικής αβεβαιότητας που κυριαρχεί στο διεθνές σκηνικό. 



Από τη μία η αντιπαράθεση μεταξύ των Βρυξελλών και της Ρώμης, και από την άλλη οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ασκούν ισχυρές πιέσεις στις αγορές διεθνώς. 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, σήμερα, ότι απορρίπτει το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας, δίνοντας στην κυβέρνηση περιθώριο τριών εβδομάδων για να αναθεωρήσει τους στόχους. Από την πλευρά της, πάντως, η Ρώμη κατέστησε σαφές ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στο σχέδιο προϋπολογισμού που έχει καταθέσει, δίδοντας συνέχεια στην «κόντρα». 


Όσον αφορά στην υπόθεση Κασόγκι, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι η δολοφονία του Κασόγκι ήταν προσχεδιασμένη και ότι δολοφονήθηκε με «άγριο τρόπο». Στην Τουρκία βρίσκεται η επικεφαλής της CIA, Τζίνα Χάσπελ, προκειμένου να επιθεωρήσει τα στοιχεία που συνδέονται με την υπόθεση. Χθες, πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος με την εξήγηση που έλαβε από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. 


Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN), Ντογκού Περιντσέκ, μιλώντας στο Sputnik, η σορός του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι εντοπίστηκε σε πηγάδι στην κατοικία τού Σαουδάραβα γενικού προξένου στην Κωνσταντινούπολη.






https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:  
https://sputniknews.gr/oikonomia/201810231206063    Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]