Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR Δρ Ελένη Θεοχάρους, μετά από απόρριψη αιτήματος της ομάδας του ECR για συζήτηση της υπόθεσης σχετικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,...


 η Δρ Θεοχάρους ζητώντας εφαρμογή της διαδικασίας one-minute speech (δικαίωμα ομιλίας για ένα λεπτό).


Η Ελένη Θεοχάρους ανέφερε στο Σώμα, «Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς  και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης.  Η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές  αμιγώς  ελληνικές αλλάζει δραματικά με την μεταφορά  εποίκων, τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων καταπατούνται από το κράτος με  εκφοβισμό και αυθαίρετες και παράνομες πράξεις,  ενώ τα εκπαιδευτικά δικαιώματα τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας διώκονται συστηματικά».


Έκανε αναφορά στη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα λέγοντας ότι πριν λίγο καιρό οι Αλβανοί τον δολοφόνησαν γιατί μιλούσε Ελληνικά ενώ συμπλήρωσε πριν λίγες μέρες τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί ύψωσε την Ελληνική σημαία.


Εξέφρασε τη λύπη της ότι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θέλησε να συζητήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας. Κλείνοντας ανέφερε, «θεωρώ ότι οφείλει να αποστείλει πάραυτα μία ad hoc επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν  στην Ελληνική Kοινότητα, χωρίς την παρουσία των χαφιέδων του καθεστώτος που τρομοκρατούν τους πολίτες».




https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:
    https://cyprustimes.com/kypros/politiki/  Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]