Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Ένταση επικρατεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα με Έλληνες που θέλησαν να πάνε στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, καθώς οι αλβανικές αρχές δεν άφησαν πολλούς να περάσουν...




Όπως μεταδίδει το himara.gr "οι αλβανικές αρχές προχώρησαν σε μια χωρίς προηγούμενο στα διεθνή χρονικά κίνηση. Απαγορεύουν την είσοδο στην χώρα σε Αλβανούς πολίτες. Οι αρχές απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών λέγοντας πως δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν εξηγήσεις. Απειλούν δε όσους δεν συμμορφώνονται με σύλληψη. Μεταξύ των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν είναι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενώ μέχρι στιγμής, πληροφορίες αναφέρουν πως αρνούνται την είσοδο σε μία από τις αδερφές του".

Επιπλέον, μετά από πολύωρη κράτηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο πρόεδρος του συλλόγου των Βουλιαρατινών στην Αθήνα, οδηγήθηκε στο ΑΤ Αργυροκάστρου όπου κρατείται χωρίς καμία δικαιολογία.



Ένταση και στο Ηράκλειο Κρήτης- Τραυματίστηκε αστυνομικός 

 

Το μνημόσυνο ήταν πρωτοβουλία του κινήματος πολιτών “ΑΡΔΗΝ” και του κινήματος “Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος” του ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ η ένταση ξεκίνησε όταν αντιφασίστες που έφτασαν στο σημείο ήρθαν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στο κεφάλι.Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα μιλώντας σε αυτούς που προκαλούσαν τα επεισόδια. Ωστόσο, οι αντιφασίστες του επιτέθηκαν λεκτικά κατηγορώντας τον που "δέχτηκε να επιτρέψει την τέλεση μνημοσύνου ενός φασίστα", όπως είπαν.


Προπηλάκισαν τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης στο μνημόσυνο του Κατσίφα


 Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης όπου τελούνταν μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, δυστυχως όμως, είχε τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς προπηλακίστηκε από αντιεξουσιαστές.





Ειδικότερα, ο αρχιεπίσκοπος κατευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους αντιεξουσιαστές προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η εκκλησία δεν έχει θέση σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.Ακολούθησε ένταση και ο αρχιεπίσκοπος αποχώρησε πεζός, εισπράττοντας όμως ταυτόχρονα ύβρεις από τους συγκεντρωμένους.

Προηγήθηκε ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας όπου μεταξύ άλλων μία γυναίκα χτύπησε έναν από τους επικεφαλής αστυνομικούς που ήταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα.

https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή:
       Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]