Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβουν οι ΗΠΑ στρατιωτική δράση στη Βενεζουέλα, άφησε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο...


Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι πιθανή. Αν αυτό απαιτείται, αυτό θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες", είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας στο Fox Business Network. Πρόσθεσε όμως ότι η Ουάσινγκτον θα προτιμούσε να υπάρξει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στη Βενεζουέλα.


Βυθισμένη στο χάος η Βενεζουέλα 

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα μετά το κάλεσμα που απηύθυνε εχθές στο στρατό ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό να εξεγερθεί εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. 
Οπτικό υλικό που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει στρατιωτικό όχημα να παρασύρει διαδηλωτές έξω από την αεροπορική βάση La Carlota του Καράκας. Ο πρώτος απολογισμός από τα χθεσινά επεισόδια είναι σύμφωνα με το CNN, 52 τραυματίες μόνο στο Καράκας.


Οι 32 φέρεται να τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες, ένας από πυροβολισμό, 16 φέρουν μικροτραυματισμούς ενώ τρεις έφτασαν μέχρι το ιατρικό κέντρο με αναπνευστικά προβλήματα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, ένας αξιωματικός του στρατού έχει τραυματιστεί από πυρά που δέχθηκε από το πλήθος.

Σε διάγγελμά του τα ξημερώματα, ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο συνεχάρη το στράτευμα που - όπως είπε - υπεραμύνθηκε και διέλυσε το πραξικόπημα. Κατονόμασε ως υποκινητές του πραξικοπήματος τον Χουάν Γκουαϊδό και την ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες.


https://www.facebook.com/Anexsartitos/ 
Πώς βλέπει τα πράγματα η Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας μίλησε για «καταστροφική επιρροή» των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, που έγινε με αμερικανική πρωτοβουλία. Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «η ανάμειξη της Ουάσινγκτον στις υποθέσεις της Βενεζουέλας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και ότι «αυτή η καταστροφική επιρροή δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.


Από την πλευρά του ο Μάικ Πομπέο είπε στον Λαβρόφ ότι η Μόσχα «αποσταθεροποιεί» την Βενεζουέλα και ζήτησε από την Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τον Νικολάς Μαδούρο.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε στον ρώσο ομόλογό του ότι «η επέμβαση της Ρωσίας και της Κούβας είναι αποσταθεροποιητική για την Βενεζουέλα και για τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.











✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή: 
/https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/kosmos/253711  Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]