Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τα Εξάρχεια και το Airbnb δημοσιεύει σήμερα το BBC, αναφέροντας ότι οι αναρχικοί που δρουν στην περιοχή τάσσονται κατά της αλλοίωσης της περιοχής από την παρουσία τουριστών που νοικιάζουν μέσω της πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων...



Μάλιστα, το δημοσίευμα  αναφέρεται  στον βανδαλισμό των σπιτιών που έγινε το Σεπτέμβριο στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και τη δημοσίευση της ομάδας «Exarcheia Tourism» που έγραφε, χαρακτηριστικά: «Τουρίστες του Instagram, οι αστυνομικοί δεν θα σας σώσουν. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ ούτε και ασφαλείς».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι «εμπνευστές» δηλώνουν πως θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα social media για να προσελκύσουν και άλλους να αντισταθούν στον εξευρωπαϊσμό και να αναλάβουν δράση. Η ραγδαία αύξηση των ιδιοκτησιών που μπαίνουν στο Airbnb έχει προκαλέσει άνοδο των τιμών των ενοικιαζόμενων σπιτιών, ενισχύοντας τη φτωχοποίηση, τονίζεται.




 «Θέλω να κερδίσω την προσοχή τους προτού έρθουν εδώ. Το ιδανικό θα ήταν τουρίστες να αφήνουν κακές αξιολογήσεις στις σελίδες των ιδιοκτητών, αποθαρρύνοντας άλλους να κάνουν κράτηση», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ένας εκ των δημιουργών της σελίδας «Exarcheia Tourism». Σε ερώτηση για το αν η σελίδα τους υποκινεί ανοιχτά τη βία, απάντησε: «Οι εξώσεις την υποκινούν. 
 Ο θυμός θα υπήρχε και χωρίς τη σελίδα. Τα νοίκια διπλασιάζονται, είναι φυσικό να μπαίνουν στο στόχαστρο οι άνθρωποι που θεωρείται ότι καταστρέφουν τη γειτονιά. Δεν είμαστε κατά του τουρισμού, είμαστε ενάντια στο οικονομικό μοντέλο τουρισμού που διαλύει τις πόλεις».

Η περιοχή φέρεται να έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό Airbnb στην Αθήνα και τα ενοίκια συνεχώς αυξάνονται. Σύμφωνα με έρευνα, από το 2016 έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30%. Αυτό κατά συνέπεια έχει προκαλέσει τον θυμό και την αγανάκτηση αναρχικών οι οποίοι αναζητούν έναν τρόπο να διώξουν τους τουρίστες, αναφέρεται.

Κάνοντας αναφορά στην περιοχή των Εξαρχείων, το ΒΒC σημειώνει ότι αποτελούν έδρα αρκετών ακροαριστερών ομάδων και καταλήψεων, ενώ σημειώνει ότι μετά τις εκλογές η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θέλει να καθαρίσει την περιοχή και πως πρόσφατα έχουν γίνει αστυνομικές επιχειρήσεις. Θυμίζει όμως ότι στα Εξάρχεια ζουν και αρκετές οικογένειες, φοιτητές και ηλικιωμένοι.

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι η τουριστικοποίηση της περιοχής, κομμάτι της οποίας είναι το Airbnb», λέει στο ΒΒC η Αθηνά Αραμπατζή, μέλος του συλλόγου κατοίκων Εξαρχείων. «Ολοι αναγνωρίζουμε ότι στην αρχή το Airbnb ήταν μια λύση επιβίωσης στην κρίση για πολλούς. Αλλά τώρα η λύση έχει μετατραπεί σε απειλή, με αποτέλεσμα πολλοί να ωθούνται να φύγουν από τη γειτονιά. Εχουμε δει ολόκληρα κτίρια να αγοράζονται από επενδυτές», συμπλήρωσε.


https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή: 
aek365.org    Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]