Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]



Η ικανότητα μετάδοσης του νέου κορονοϊού έχει ενισχυθεί, όπως δήλωσε ο Κινέζος υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Μα Σιαογουέι, με τα θύματα της έξαρσης του ιού να έχουν φτάσει τα 56...

Σύμφωνα με το Κινέζο υπουργό, η παραπάνω εξέλιξη στις μεταδοτικές ικανότητες του φονικού κορονοϊού ίσως έχει ως συνέπεια τα κρούσματα και τα θύματα του ιού να συνεχίσουν να αυξάνονται.


Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Σιαογουέι σε σχετική συνέντευξη Τύπου, οι κινεζικές αρχές γνωρίζουν λίγα μόνο πράγματα για το νέο κορονοϊό, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν εικόνα για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τυχόν νέες μεταλλάξεις του φονικού ιού.



Στους 170 οι νεκροί και 7.700 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από το νέο κορονοϊό

Εντωμεταξύ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της υγειονομικής κρίσης με το νέο κορονοϊό φτάνουν τα 7.770 , σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, η πόλη της Σαντού στην επαρχία Γουαντόνγκ πρόκειται να απαγορεύσει την είσοδο σε οχήματα, πλοία και ανθρώπους, από Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Στη Γουχάν όπου ο κορονοϊός πρωτοέκανε την εμφάνισή του, επιβλήθηκε ταξιδιωτική απαγόρευση στους κατοίκους, ενώ αρκετές πόλεις στη επαρχία Χουμπέι επίσημα σταμάτησε τις συγκοινωνιακές συνδέσεις εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού.

Οι κινεζικές αρχές χτίζουν δύο νοσοκομεία στη ζώνη καραντίνας, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ιός.

Υπό το φόβο πιθανής απειλής, οι εορτασμοί για την κινεζική πρωτοχρονιά σταμάτησαν στο Πεκίνο. Την ίδια ώρα, υπάρχει ανησυχία για την πιθανότητα πως η κρίση αυτή θα μετατραπεί σε επιδημία, παρόμοια με αυτή του ιού SARS, ο οποίος από το 2002 έως το 2003 είχε κοστίσει τη ζωή σε περίπου 800 ανθρώπους.



ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 

 Καθώς η αίσθηση έκτακτης ανάγκης αυξάνεται, μια σειρά εταιριών βιοτεχνολογίας και όχι μόνο έχουν τοποθετηθεί δημόσια κάνοντας λογο για πιθανά εμβόλια ή θεραπείες που αναπτύσσονται.

Οι μετοχές της αμερικανικής βιοτεχνολογίας Novavax κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο αυτή την εβδομάδα, αφού ανέφερε στους αναλυτές ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης ενός εμβολίου.

Η Novavax εργάζεται ήδη σε εμβόλιο κατά της γρίπης και ανέφερε στους αναλυτές ότι αναπτύσσει κλώνους από το νέο στέλεχος του κορωναϊού – που αποτελεί το πρώτο στάδιο ανάπτυξης.

Καθώς οι αξιωματούχοι του χώρου της υγείας προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τον ιό και την προέλευσή του, οι ερευνητές στρέφονται στο ερώτημα πώς να αναπτύξουν ένα εμβόλιο ή μια θεραπεία που θα μπορούσε να βοηθήσει στη συγκράτηση της μετάδοσης σε όλο τον κόσμο.
Ήδη ένας αγώνας δρόμου βρίσκεται σε εξέλιξη για να βρεθεί ένα εμβόλιο ενάντια στο ξέσπασμα του νέου κοροναϊού που εξαπλώνεται σε πολλά μέρη του κόσμου και έχει θέσει την [παγκόσμια κοινότητα σε συναγερμό.

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Ο νέος ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Yγείας ονομάστηκε 2019-nCoV.
Πρόκειται για έναν τύπο κοροναϊού με συπτώματα παρόμοια με αυτά των SARS και MERS (του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής που καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012).
Για τον λόγο αυτό, ο ΠΟΥ και το δίκτυο των ειδικών του ίσως εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του νέου κοροναϊού.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πηγή του κοροναϊού είναι η κατανάλωση κόμπρας, πολύ συνηθισμένο έδεσμα την κινέζικη κουζίνα, ή άλλου φιδιού που είχε μολυνθεί από νυχτερίδα και μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο.
Πολλά από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άτομα που είχαν επισκεφθεί μια αγορά τροφίμων στη Γουχάν. Η αγορά, η οποία πωλεί ζωντανά εκτρεφόμενα και άγρια ​​ζώα, έκτοτε έχει κλείσει και απολυμανθεί.


https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:   
https://sptnkne.ws/BhEg    Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]