Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 
Το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα θα κλείσει, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα...


Το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση μετά την κατ' ιδίαν συζήτηση που είχε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, το γραφείο του ΔΝΤ θα κλείσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Μετά τις κατ' ιδίαν συνομιλίες του πρωθυπουργού με την κ. Γκεοργκίεβα, ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.




Το γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα λειτουργούσε από το 2020 και πρώτος επικεφαλής ήταν ο εκπρόσωπος ήταν ο Ολλανδός Μπομπ Τράα.

Η δήλωση Μητσοτάκη για το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα

Μετά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σήμερα συμπληρώνονται 6 μήνες από την εκλογή της ΝΔ, και πλέον «έχουμε μπει σε μια εποχή ανάπτυξης και αποτελεσματικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».


Κάνοντας λόγο για ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση Ελλάδας - ΔΝΤ, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε την απόφαση για το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα.

«Δεν ήταν πάντοτε εύκολη η σχέση με το Ταμείο, αλλά νομίζω συμφωνούμε σε ορισμένα σημαντικά θέματα, όπως η ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων το 2021, και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι για τις δημόσιες τοποθετήσεις και την υποστήριξή σας σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Πιστεύω έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να γίνει αυτή η συζήτηση με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη. Είμαστε μία αξιόπιστη κυβέρνηση, υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε σ’ ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, το κόστος δανεισμού μας είναι χαμηλότερο από της Ιταλίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιοριζόμαστε από αυτά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Προσβλέπουμε, λοιπόν, σε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στη σχέση μας, μία σχέση θετικής συνεργασίας. Επίσης χαιρετίζω την κοινή απόφασή μας να κλείσουμε το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα τους επόμενους μήνες και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, αλλά ως χώρα που έχει εξέλθει από αυτό το αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης από το ΔΝΤ».




https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:   sputniknews.gr/
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]