Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μία ανάρτηση που προσπαθεί να αποδείξει ότι πίσω από την έξαρση του κορονοϊού κρύβεται κάποιου είδους συνομωσία, με ιδιοτελή «σκοτεινά» κίνητρα...



Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, στην ετικέτα του γνωστού καθαριστικού Dettol υπάρχει μία αναφορά στον κορονοϊό, και αυτό παρά το γεγονός ότι η εν λόγω παρτίδα παρήχθη τον Οκτώβριο του 2019. Το δημοσίευμα δηλαδή υπονοεί ότι «κάποιοι» γνώριζαν -αν δεν ενορχήστρωσαν- για την επιδημία του κορονοϊού.





Η απάντηση βέβαια είναι εξαιρετικά απλή. Όπως φαίνεται, στην ετικέτα του Dettol απαριθμούνται τα βακτήρια και οι ιοί που εξουδετερώνει, σύμφωνα με τους παρασκευαστές του, το εν λόγω καθαριστικό.

Στα βακτήρια λοιπόν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα E Colli, Listeria και Salmonella. Ως προς τους ιούς που εξουδετερώνει, αναφέρεται ο Η1Ν1 (ο ιός της κοινής γρίπης), ο «ανθρώπινος κορονοϊός» και ο RSV (αναπνευστικός συγκυτιακός ιός).

Ο κορονοϊός δε δεν αποτελεί καινούργιο φαινόμενο, αλλά πρόκειται για μια «οικογένεια» ιών που προσβάλλουν θηλαστικά και πτηνά. Ο SARS και ο MERS εντάσσονται στην οικογένεια των κορονοϊών.

Η επιδημία του κορονοϊού που ξεκίνησε φέτος από την πόλη Ουχάν της Κίνας αποτελεί μία επικίνδυνη μετάλλαξη του κοινού ιού, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα λόγω των άθλιων συνθηκών υγιεινής στην αγορά άγριων ζώων της κινεζικής μεγαλούπολης.

Είναι αλήθεια ότι στη συσκευασία υπάρχει πρόβλεψη για την έξαρση του κορωνοϊού 2019-nCoV;

Η λέξη “κορωνοϊός” περιγράφει μια κατηγορία ιών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δηλαδή δεν πρόκειται για έναν μόνο ιό, αλλά για μια ομάδα ιών. Στη συσκευασία του Dettol που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι το εν λόγω προϊόν μπορεί να καταστρέψει, μεταξύ άλλων, και ιούς της κατηγορίας “Human Coronavirus” ή αλλιώς ιούς της κατηγορίας “κορωνοϊός” που προσβάλουν ανθρώπους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν 7 ιοί μαζί με τον 2019-nCoV. Συγκεκριμένα, σε αυτή την ομάδα ανήκουν οι:
  1. 229E (alpha coronavirus)
  2. NL63 (alpha coronavirus)
  3. OC43 (beta coronavirus)
  4. HKU1 (beta coronavirus)
  5. MERS-CoV
  6. SARS-CoV
  7. 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV)
Περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά και τους τύπους των κορωνοϊών που προσβάλλουν τον άνθρωπο μπορούν να βρεθούν στη σχετική σελίδα του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ (CDC). [πηγή]
 
Επιπρόσθετα, τα προϊόντα της Dettol δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη για την αποτελεσματικότητά τους ως προς τις απολυμαντικές τους ιδιότητες απέναντι στον νέο κορωνοϊό 2019-nCoV, καθώς η παρασκευάστρια εταιρία δεν έχει ακόμη πρόσβαση σε δείγματα του συγκεκριμένου ιού, κάτι που επιβεβαιώνει και σχετική ανακοίνωση της εταιρίας στην επίσημη ιστοσελίδα της. [πηγή]



https://anexsartitos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:    
aftodioikisi.gr/   Posted by Anexartitos.Ta.Neα


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]