Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Από τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία και αναμένονται οι πρώτες αφίξεις τουριστών, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού...

Νέα πρωτόκολλα για τους ελέγχους των τουριστών στα αεροδρόμια θα ισχύουν με το άνοιγμα του τουρισμού, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων και στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, θα ισχύσουν διαφορετικά πρωτόκολλα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και άλλα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με τις πτήσεις από το εξωτερικό -σε πρώτη φάση- να μην ξεπερνούν τις οκτώ ανά ημέρα.






 Κατά το ίδιο μέσο, οι τουρίστες που θα φτάνουν στην Ελλάδα από «κόκκινες» χώρες, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, θα υποβάλλονται σε τεστ και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα θα παραμένουν για καραντίνα για μία ημέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα περάσουν την καραντίνα σε κατάλυμα που παρέχει το κράτος ή δικής τους επιλογής.

Σε ό,τι αφορά τους επιβάτες οι οποίοι φτάνουν στην Αθήνα από μη επιβαρυμένες χώρες, ο έλεγχος θα είναι δειγματοληπτικός.

Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιούνται σε όλους μοριακά τεστ, ενώ θα φτάνουν πτήσεις μόνο από χώρες που θεωρούνται «πράσινες», όπως η Γερμανία και η Αυστρία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένας τουρίστας -για παράδειγμα- που θα ταξιδέψει από τη Ρώμη στο Ηράκλειο μέσω Αθήνας, θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ στην πρωτεύουσα και ακολούθως θα συνεχίσει για τον τελικό του προορισμό, το Ηράκλειο, όπου και θα μπει σε καραντίνα μίας ημέρας σε κατάλυμα που του διαθέτει το κράτος ή σε άλλο της επιλογής του.

Εφόσον όμως προέρχεται από «πράσινη» χώρα προέλευσης, όταν φτάσει στην Ελλάδα, επιβάτες της πτήσης του θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο, με στόχο να γίνονται περισσότερα τεστ.

Για ποιους τουρίστες αίρονται οι περιορισμοί


Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο συνέχιζε να δέχεται πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, από αύριο 15 Ιουνίου και έως τις 30 Ιουνίου, αίρονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία.
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αύριο 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου, ενώ υπό διαμόρφωση είναι η πρόταση προς την ΕΕ για τη λίστα τρίτων χωρών που θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση των πτήσεων.

Σε ετοιμότητα τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Βασική προϋπόθεση στα αεροδρόμια αποτελεί η τήρηση κανόνων υγιεινής, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο συνεχής καθαρισμός επιφανειών και χώρων.
Οι βασικοί κανόνες για τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε προορισμούς από και προς εξωτερικό και εσωτερικό είναι:

  • Η είσοδος στο κτίριο του αεροδρομίου επιτρέπεται μόνο για άτομα που ταξιδεύουν και είναι κάτοχοι αεροπορικού εισιτηρίου, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις (συνοδεία ανήλικου, συνοδεία ΑμεΑ).
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική -ήδη από την είσοδο στο αεροδρόμιο- ενώ όλοι οι εισερχόμενοι θα πρέπει να τη φορούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους του αεροδρομίου. Ενδέχεται να ζητηθεί στους επιβάτες να την αφαιρέσουν κατά τη διαδικασία ελέγχων ασφαλείας και ταυτοπροσωπίας. Η χρήση μάσκας είναι, επίσης, υποχρεωτική τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση, ενώ συνίσταται η αλλαγή της κάθε 4 ώρες.
  • Οι εργαζόμενοι είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό), τα οποία χρησιμοποιούν καθόλη τη διάρκεια της εργασίας τους.
  • Η τήρηση των αποστάσεων (1,5 μέτρων) θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις των διαδικασιών στο αεροδρόμιο. Ειδικές σημάνσεις στο έδαφος, οπτικές οδηγίες σε οθόνες και banners θα διευκολύνουν στη διατήρηση των αποστάσεων.
  • Εγκαταστάσεις, μηχανήματα, εξοπλισμός και επιφάνειες συχνής επαφής στους χώρους του αεροδρομίου καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά με ειδικά υλικά.
Επίσης:

  • Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά στους χώρους των αεροδρομίων και στους χώρους υγιεινής για χρήση από τους επιβάτες.
  • Ενθαρρύνεται η χρήση των διαθέσιμων ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών.
  • Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις στα καθίσματα αναμονής του αεροδρομίου και υπάρχουν ήδη σημάνσεις για υποχρεωτικές κενές θέσεις. Αυτό δεν θα ισχύει για οικογένειες και ζευγάρια.







click-go-back-button

pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:  
sputniknews.gr   Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]