«Οι Τούρκοι ξοδεύουν τρεις φορές περισσότερα από τους Γερμανούς. Σε ψαροταβέρνες, οι Τούρκοι τρώνε καλαμάρι και χταπόδι, οι Γερμανοί τρώνε μόνο σαλάτες», γράφει η τουρκική εφημερίδα...
Ο πρόλογος στο ρεπορτάζ του
ανταποκριτή της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet Daily News περιγράφει το
πως (θα ήθελαν να) φαντάζονται οι Τούρκοι τον εαυτό τους ως τουρίστα: εύποροι, περιζήτητοι και περισσότερο επιθυμητοί σε σύγκριση με Ευρωπαίους, Αμερικανούς κλπ.
«Η Ελλάδα λαχταρά τους Τούρκους τουρίστες, οι οποίοι ξοδεύουν περισσότερα από τους Ευρωπαίους τουρίστες, καθώς η χώρα άνοιξε ξανά τις πόρτες της στους υπηκόους 14 χωρών, εξαιρουμένης της Τουρκίας, εν μέσω της φάσης της κανονικοποίησης», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ενώ επικαλείται δηλώσεις Ελλήνων παραγόντων του τουρισμού.
«Η απαγόρευση ταξιδιού πρέπει να λήξει αμέσως και οι Τούρκοι πρέπει να έρθουν. Ένας Τούρκος τουρίστας αξίζει επτά Ευρωπαίους τουρίστες», ανέφεραν οι Έλληνες επαγγελματίες του συγκεκριμένουν χώρου.
Τα νησιά αντιμετωπιζουν ιδιαίτερα σε δύσκολες καταστάσεις, καθώς όλες οι μαρίνες, οι ταβέρνες, οι παραλίες και τα καταστήματα είναι άδεια, γράφει η Hurriyet.
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!«Η Ελλάδα λαχταρά τους Τούρκους τουρίστες, οι οποίοι ξοδεύουν περισσότερα από τους Ευρωπαίους τουρίστες, καθώς η χώρα άνοιξε ξανά τις πόρτες της στους υπηκόους 14 χωρών, εξαιρουμένης της Τουρκίας, εν μέσω της φάσης της κανονικοποίησης», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ενώ επικαλείται δηλώσεις Ελλήνων παραγόντων του τουρισμού.
«Η απαγόρευση ταξιδιού πρέπει να λήξει αμέσως και οι Τούρκοι πρέπει να έρθουν. Ένας Τούρκος τουρίστας αξίζει επτά Ευρωπαίους τουρίστες», ανέφεραν οι Έλληνες επαγγελματίες του συγκεκριμένουν χώρου.
Τα νησιά αντιμετωπιζουν ιδιαίτερα σε δύσκολες καταστάσεις, καθώς όλες οι μαρίνες, οι ταβέρνες, οι παραλίες και τα καταστήματα είναι άδεια, γράφει η Hurriyet.
Οι Έλληνες επαγγελματίες
αναμένουν ότι η απαγόρευση ταξιδιού στους Τούρκους τουρίστες θα μπορούσε
να λήξει στις 15 Ιουλίου, αναμένοντας ανυπόμονα μια απόφαση που θα
επιτρέψει στους Τούρκους τουρίστες να εισέλθουν στη γειτονική χώρα.
«Χάσαμε τους Τούρκους. Από ταβέρνες μέχρι αρτοποιεία, έχω 11 καταστήματα στη Σύμη, όλα είναι κλειστά», είπε θυμωμένος ο Μάνος Μάνγκος, ιδιοκτήτης μιας γνωστής ταβέρνας στη Σύμη.
Ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας, δήμαρχος του νησιού, είναι επίσης δυσαρεστημένος. «Πέρυσι φιλοξενήθηκαν 7.000 τουρκικά σκάφη και 70.000 Τούρκοι ήρθαν στο νησί. Η απαγόρευση πρέπει να τελειώσει, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τις διμερείς σχέσεις», δήλωσε.
Πέρυσι 33 εκατομμύρια τουρίστες ταξίδεψαν στην Ελλάδα, αφήνοντας 19 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία. Σχεδόν 2 εκατομμύρια από αυτούς ήταν Τούρκοι, αφήνοντας 330 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του τουρισμού.
Αλλά οι Τούρκοι ξοδεύουν τα περισσότερα, με 82 ευρώ ημερησίως ανά άτομο.
«Χάσαμε τους Τούρκους. Από ταβέρνες μέχρι αρτοποιεία, έχω 11 καταστήματα στη Σύμη, όλα είναι κλειστά», είπε θυμωμένος ο Μάνος Μάνγκος, ιδιοκτήτης μιας γνωστής ταβέρνας στη Σύμη.
Ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας, δήμαρχος του νησιού, είναι επίσης δυσαρεστημένος. «Πέρυσι φιλοξενήθηκαν 7.000 τουρκικά σκάφη και 70.000 Τούρκοι ήρθαν στο νησί. Η απαγόρευση πρέπει να τελειώσει, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τις διμερείς σχέσεις», δήλωσε.
Πέρυσι 33 εκατομμύρια τουρίστες ταξίδεψαν στην Ελλάδα, αφήνοντας 19 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία. Σχεδόν 2 εκατομμύρια από αυτούς ήταν Τούρκοι, αφήνοντας 330 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του τουρισμού.
Αλλά οι Τούρκοι ξοδεύουν τα περισσότερα, με 82 ευρώ ημερησίως ανά άτομο.
Περίπου 4 ή 5 εκατομμύρια
τουρίστες θα έρθουν φέτος, αριθμοί χαμηλότεροι από το συνηθισμένο λόγω
της πανδημίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Ο τουρισμός συμβάλλει κατά 20% στο
σύνολο της ελληνικής οικονομίας, πράγμα που σημαίνει απώλεια
δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο Σάκης Πέτρου, ιδιοκτήτης του Kronos Yatch Agency, στο νησί της Ρόδου συνέκρινε Τούρκους και Γερμανούς τουρίστες.
«Οι Τούρκοι ξοδεύουν τρεις φορές περισσότερα από τους Γερμανούς. Σε ψαροταβέρνες, οι Τούρκοι τρώνε καλαμάρι και χταπόδι, οι Γερμανοί τρώνε μόνο σαλάτες.»
Στο νησί της Πάτμου υπάρχει μαρίνα για 100 γιοτ. «Χθες υπήρχε μόνο ένα γιοτ αγκυροβολημένο», δήλωσε ο Γιάνης Καμαρέτος.
«Χωρίς Τούρκο, δεν υπάρχει ανοιχτό εστιατόριο», πρόσθεσε.
Ο Σάκης Πέτρου, ιδιοκτήτης του Kronos Yatch Agency, στο νησί της Ρόδου συνέκρινε Τούρκους και Γερμανούς τουρίστες.
«Οι Τούρκοι ξοδεύουν τρεις φορές περισσότερα από τους Γερμανούς. Σε ψαροταβέρνες, οι Τούρκοι τρώνε καλαμάρι και χταπόδι, οι Γερμανοί τρώνε μόνο σαλάτες.»
Στο νησί της Πάτμου υπάρχει μαρίνα για 100 γιοτ. «Χθες υπήρχε μόνο ένα γιοτ αγκυροβολημένο», δήλωσε ο Γιάνης Καμαρέτος.
«Χωρίς Τούρκο, δεν υπάρχει ανοιχτό εστιατόριο», πρόσθεσε.
Κάντε μας like στο facebook
Πηγή: huffingtonpost.gr/entry/toyrkia Posted by Anexartitos.Ta.Neα
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου