Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 

 

Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι, αλλά και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά ...

 και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά φέρνει νέο κύμα κακοκαιρίας.

 

Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως έως 8 μποφόρ θα έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και λιγότερο κρύο από τον «Λέανδρο».

 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 202, η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το μεσημέρι από τα δυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που βαθμιαία θα επηρεάσουν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και προς το βράδυ το Βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια πελάγη 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι κατά τόπους στα 8 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο στα 9 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με παροδικές βροχές από τις μεσημεριανές ώρες. Αργά το βράδυ και τη νύχτα προς Κυριακή θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, με εντάσεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανοικτά του Σαρωνικού τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

 



 

Έρχονται τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν

 

Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, κινούμενα από τα βορειοδυτικά προς τα ανατολικά, αναμένεται να επηρεάσουν την Ελλάδα έως τα μέσα της νέας εβδομάδας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου τη Δυτική Ελλάδα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα έντονα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα πελάγη. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση σχεδόν σε όλη τη χώρα, με παράλληλη πρόσκαιρη εξασθένηση των ανέμων.

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρώτο, αναμένεται να επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής τη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία έως το πρωί της Δευτέρας σχεδόν το σύνολο της χώρας.

 

Το τρίτο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης, με τα έως τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι θα συνοδευτεί από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότατα χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

 


 


click-go-back-button

pixiz-19-09-2018-03-25-22
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:    /www.aftodioikisi.gr/             
Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]