Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 

 

Ένα από τα φαινόμενα που γνώρισαν έξαρση αυτές τις ημέρες, ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω ενός τεράστιου κύματος δασικών πυρκαγιών, είναι αυτό των αμέτρητων fake news...


 

Ενώ τα wildfires ("άγριες φωτιές" η κατά λέξη μετάφραση, η λέξη αποτελεί τον διεθνή όρο για τις ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές) λυσσομανούσαν σε ολόκληρο τον πλανήτη, κάποιοι στην Ελλάδα, φτηνοί και αισχροί συκοφάντες με μοναδικό στόχο το πολιτικό κέρδος, κυκλοφορούσαν "νέα", "ειδήσεις" και "στοιχεία" για διάφορά θέματα σχετικά με το αδηφάγο θεριό, από τα οποία δεν ευσταθεί κανένα! Ούτε κατά διάνοια, ούτε κατ’ ελάχιστο! 

 

 

Για το γνωστό θέμα των ανεμογεννητριών, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Δεκάδες κορυφαίοι ειδικοί, περιβαλλοντολόγοι, οικολόγοι αλλά και νομικοί έχουν εξηγήσει πολλαπλά και με διάφορες μεθόδους τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος. Ο αντίλογος, που έρχεται από στελέχη ακραίων πολιτικών σχηματισμών, όπως ακροδεξιός, πάλαι ποτέ κορυφαίος δημοσιογράφος, που προσπαθεί μάταια εδώ και χρόνια να μεταμορφωθεί σε πολιτικό, ή ο "ηγέτης" του γνωστού "κηραλοιφαϊκού και (μ)πατριωτικού" (sic) ακροδεξιού μορφώματος ή ο γνωστός ακροαριστερός "αψύς Σφακιανός" που αρέσκεται στην διοίκηση ΟΤΑ με διπλά βιβλία, είναι πραγματικά τραγελαφικός και δεν αντέχει σε καμία κριτική. 

 

 

Οι ισχυρισμοί τους δεν ανήκουν απλά στην κατηγορία fake news. Αποτελούν τον ορισμό της σκόπιμης παραπληροφόρησης. Πρώτη φορά έχουν εκφραστεί τέτοια και τόσα ανυπόστατα "γεγονότα". Μπορούν να συγκριθούν μόνο με την εποχή που "η ΕΚΤ ήταν υποχρεωμένη να τυπώσει και να δώσει στην Ελλάδα €300 δισ. για να ξεχρεώσει, επειδή το χρέος είναι επαχθές"! Κι όλοι γνωρίζουμε τι έγινε, στην πραγματική ζωή…  

 

Ένα άλλο σημείο το οποίο, εκτός από fake news είναι ανηθικότητα και παλιανθρωπιά του χειρίστου είδους, αφορά την περιβόητη ιδέα πως "δεν αρκεί να δίνεις προτεραιότητα και να σώζεις τις ζωές, πρέπει να σώζονται και οι περιουσίες". Προφανώς αυτοί που ισχυρίζονται αυτήν την αθλιότητα, θεωρούν πως π.χ. μπορείς να κατευθύνεις και να διοικήσεις μια επιχείρηση, μέσα από το κιβούρι και τον τάφο!

Τι να πεις κανείς για την απανθρωπιά κάποιων; Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια!

Τρίτη, αισχρή, πραγματικά αηδιαστική "είδηση", η οποία δεν ευσταθεί στο παραμικρό, μία δήθεν συνέντευξη του επικεφαλής της αποστολής των Ρουμάνων Πυροσβεστών στην τηλεόραση της χώρας του, όπου αυτός δήλωνε ότι "η πυρκαγιά της Εύβοιας, μπορούσε να σβήσει μέσα σε μία μέρα". 

 

Tα γεγονότα όμως, είναι εντελώς διαφορετικά. Οι όποιες δηλώσεις του επικεφαλής της Ρουμανικής αποστολής, έγιναν πριν την αναχώρηση από την χώρα τους και όπως εξήγησαν σε επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, δεν αναφέρθηκαν ποτέ σε διαστήματα μιας ημέρας κ.λπ.  

 

Εν τω μεταξύ όμως, η Ελλάδα έχει γίνει διεθνώς ρεζίλι, λόγω της πολιτικής αλητείας και την στόχευση σε άγρα ψήφων, από κάποιους, για πολλοστή φορά! Ευτυχώς, για το συγκεκριμένο ψέμα, όπως και για τα hashtag-ύβρεις κατά του πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών, οι πληροφορίες της στήλης θέλουν την Δικαιοσύνη να έχει αναλάβει δράση! Είθε!

Οι συκοφάντες πάντως δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να παραπληροφορήσουν, να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και να αποσπάσουν πολιτικά οφέλη. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός κοινοτάρχη στην Αρκαδία, ο οποίος ισχυρίστηκε, κλαίγοντας μπροστά στις κάμερες, ότι όταν ζήτησε πυροσβεστικά μέσα από ανώτατο βαθμοφόρο της ΕΛΑΣ, εκείνος τον ρώτησε εάν διαθέτει "πολιτικό μέσον" για να σταλούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Μόλις όμως ο αστυνομικός προσέφυγε σε βοήθεια δικηγόρου με την απειλή μηνύσεων κ.λπ., ο κύριος κοινοτάρχης υπαναχώρησε, πραγματοποιώντας μεγαλοπρεπή kolotoumba, τύπου "Αλέξης Τσίπρας Ιούλιος 2015"! Τα περαιτέρω σχόλια στο θέμα, περιττεύουν.

Υπάρχουν πολλές ακόμη αντίστοιχες περιπτώσεις, δήθεν "περιστατικών", που αποδείχθηκαν ξεκάθαρα fake news. Η οικεία Σκρέκα στην Βαρυμπόμπη που δήθεν την προστάτευε ένα πυροσβεστικό όχημα αφήνοντας να καίγονται άλλα σπίτια κατοίκων, ενώ στην πραγματικότητα δεν βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή και δεν κινδύνευσε από πυρκαγιά καν, ο αριθμός των εναερίων πυροσβεστικών που δήθεν δεν είναι επαρκής αλλά στην πραγματικότητα η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο στόλο τέτοιων μέσων και η πολιτική ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας έχει δεχθεί δριμεία και άδικη κριτική για το ζήτημα πριν λίγες μόλις ημέρες, η βλάβη που "καθήλωσε τον Ρωσικό γίγαντα" Beriev-200, που όμως δεν ήταν βλάβη αλλά αναγκαία και προβλεπόμενη από τις προδιαγραφές του συντήρηση, η οποία διήρκεσε κάποιες ώρες μόνο, και πολλά άλλα ακόμη.'''

 

 

Το φαινόμενο, εξαιρετικά εκτεταμένο και εξαιρετικά προβληματικό, ξεφεύγει από τα πλαίσια ενός επικοινωνιακού "παιχνιδιού" ή ακόμη και ενός "πολιτικού" πολέμου και αγγίζει την ίδια την ασφάλεια της χώρας. Για αυτό λοιπόν, καλόν είναι, πέρα από τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Πολιτεία, η όποια είδηση συναντάται στα social media να ελέγχεται από πολλαπλές και αξιόπιστες πηγές, από εμάς του ίδιους.

Ώστε οι προπαγανδιστές-συκοφάντες να μην βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τις δήθεν ειδήσεις και θεωρίες συνωμοσίας τους και να αποτυγχάνουν στην προσπάθειά τους για "παραπληροφόρηση της μάζας", όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος σύντροφος Βλαντιμίρ Ίλιτς. Ή την δημιουργία (μεγάλης) αναταραχής η οποία είναι "μία θαυμάσια κατάσταση", όπως θα αποφαινόταν ο Μεγάλος Τιμονιέρης. Ξέρετε εκείνον τον Ηγέτη που θαυμάζει ο Αλέξης Τσίπρας… 

 

Πέτρος Λάζος

για το capital.gr

click-go-back-button

 

 

 

✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:  
capital.gr      Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]