Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 

Στο «SocialReport» αυτής της εβδομάδας, ο Ζαφ Κωνσταντινίδης φιλοξένησε δύο εκ των δεκαπέντε μελών της επιστημονικής ομάδας IGEM CRETE που ανακάλυψε...

 το βρώσιμο εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

 

Συγκεκριμένα καλεσμένοι του ήταν ο Σωτήρης Μαρίνος υπεύθυνος του εργαστηριακού τομέα της ομάδας και ο Γιώργος Αγγελάκης, μέλος της ομάδας.

 

Ο Γιώργος Αγγελάκης τόνισε πως η ιδέα ήρθε κάτω από το πρίσμα της κοινωνικής  προσφοράς. Παρατηρώντας, την έλλειψη εμβολίων σε πολλές χώρες θέλησαν όπως είπε να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο που μεταφέρεται εύκολα και θα ήταν προσιτό σε όλο τον κόσμο. Δεδομένης της παγκόσμιας απειλής του COVID-19 η δημιουργία  του βρώσιμου εμβολίου κατά του κορωνιού ήταν η καλύτερη λύση. Η προσπάθεια έγινε στο πλαίσιο του διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας IGEM. Όλα τα πειράματα έγιναν υπό την παρακολούθηση των αρμόδιων καθηγητών του κ.Σπυλιανα και του κ.Σαρρή.

 

Σχετικά με τον μηχανισμό του βρώσιμου εμβολίου ο Σωτήρης Μαρίνος τόνισε η ιδέα των βρώσιμων εμβολίων έρχεται από πολύ παλιά και μάλιστα το εμβόλιο για την Ηπατίτιδα Β έχει φτάσει και σε κλινικές δοκιμές.

 

Για την δημιουργία του βρώσιμου εμβολίου κατά του Covid που δημιούργησαν πήραν φύλλα μαρουλιού( στα οποία προσέδωσαν την ικανότητα να παράγουν την πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοιού), τα οποία στην ουσία προκαλούν την αντίδραση του οργανισμού. Τρώγοντας το μαρούλι, προκαλείται στον οργανισμό μια αντίδραση που προκαλεί την ανοσία μέσω του εντέρου. Όπως δήλωσε πιο εκλαϊκευμένα για να γίνει αντιληπτή η διαδικασία και από τους μη γνώστες :«Δίνουμε ένα κομμάτι του ιο στον οργανισμό και επειδή το καταπολεμά, όταν κολλήσει τον ιό θυμάται πώς να τον πολεμήσει και νικήσει».

 


Έως τώρα το βρώσιμο εμβόλιο της ομάδας IGEM CRETE δεν έχει φτάσει σε κλινικές δοκιμές καθώς προς το παρών χρησιμοποιούνται πειραματόζωα. Το εμβόλιο θα περάσει σε κλινικές δοκιμές αν αποφασιστεί, από τους καθηγητές που παρακολουθούν την ομάδα.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Αγγελάκη, για να αξιοποιηθεί αυτό το εμβόλιο από τις φαρμακευτικές εταιρίες και να μπει στην μάχη κατά του COVID προϋποθέσεις είναι να περάσει από το συμβούλιο βιοηθικής και τον σχεδιασμού του πλάνου παραγωγής σε μεγάλη κλίμακα

 

Σύγκριση των συμβατικών εμβολίων με τα βρώσιμα εμβόλια

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα των βρώσιμων εμβολίων σε σύγκριση με τα συμβατικά, σύμφωνα με τον Σωτήρη Μαρίνο το κόστος παραγωγής είναι χαμηλότερο, οι συνθήκες αποθήκευσης ψύξης είναι απλές και οι παρενέργειες λιγότερες. Ακόμη, το βρώσιμο εμβόλιο κατά του COVID είναι εύκολα τροποποιήσιμο κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι η προσαρμογή του για να μπορεί να υποστηρίξει τις νέες μεταλλάξεις μπορεί να γίνει πολύ γρήγορη.

 

Σωτήρης Μαρίνος: “Τα βρώσιμα εμβόλια τροποποιούνται γρηγορότερα για τις μεταλλάξεις και έχουν χαμηλό κόστος παραγωγής”

Ο  Γιώργος Αγγελάκης είπε πως τα εμβόλια Mrna αποτελούν τεράστια πρόοδο για την επιστήμη. Τα εμβόλια παράχθηκαν γρήγορα αλλά όχι βιαστικά με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Ο Σωτήρης Μαρίνος τόνισε πως η τεχνολογία εμβολίων Mrna λανθασμένα χαρακτηρίζεται ως πειραματική καθώς έχει εφευρεθεί πενήντα χρόνια πριν και χρησιμοποιήθηκε σε άλλες περιστάσεις.

Ο Γιώργος Αγγελάκης αναφερόμενος στις παρενέργειες των εμβολίων Mrna τόνισε πως είναι απόλυτα ασφαλείς διότι ο αριθμός ατόμων που προσβάλλονται από κάποια σοβαρή παρενέργεια σε σύγκριση με τον αριθμό εμβολιασμένων είναι πάρα πολύ μικρός. Όπως είπε ο κόσμος έχει την τάση να λαμβάνει υπόψη την εξαίρεση του κανόνα και στην συνέχεια να προβαίνει σε γενικεύσεις θεωρώντας την τον κανόνα.

 

 

 

 

 

 

 

click-go-back-button

 

 

 

✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:    /thecaller.gr/web-tv/i-fitites-pou-anakalipsan-to-vrosimo-emvolio-gia-ton-koronio-sto-socialreport/        
Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]