Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 

Την Τρίτη, το WhatsApp ανακοίνωσε ότι καταργεί έναν λογαριασμό που είχαν φτιάξει από την Κυριακή οι Ταλιμπάν, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες στους πολίτες...

 

της Καμπούλ που μόλις είχε πέσει στα χέρια τους.

 

 

Μπλοκάρισμα λογαριασμών

 

Ο λογαριασμός θεωρητικά υπήρχε ώστε να επιτρέπει σε κατοίκους της Καμπούλ να καταγγέλουν περιστατικά βίας, λεηλασιών και άλλων περιστατικών ανομίας. Το WhatsApp και η μητρική του εταιρεία, το Facebook, ανακοίνωσαν ότι μπλόκαραν τον λογαριασμό αυτό, καθώς και άλλους λογαριασμούς και σημείωσαν ότι θα συνεχίσουν να ελέγχουν κάθε ύποπτο λογαριασμό που ενδεχομένως να σχετίζεται με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι ακόμα θεωρούνται τρομοκρατική οργάνωση στις ΗΠΑ.

 

 

Το παράδειγμα της Κουντούζ

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν το WhatsApp ως μέσο επικοινωνίας με τους πολίτες: το 2016, όταν κατέλαβαν την πόλη Κουντούζ δημιούργησαν έναν παρόμοιο λογαριασμό ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από διάφορες ΜΚΟ, ακόμα και από τον ΟΗΕ, προκειμένου να γίνουν καταγγελίες για λεηλασίες και οι Ταλιμπάν αντέδρασαν και τιμώρησαν τους δράστες.

 

 

 Κρυπτογράφηση

 

Ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα: το Facebook έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για το γεγονός ότι οι Ταλιμπάν στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες του -ιδίως το WhatsApp- για να συνεννοούνται μεταξύ τους και να επικοινωνούν με ασφάλεια, αφού η εφαρμογή παρέχει πλήρη κρυπτογράφηση των μηνυμάτων που στέλνονται από αυτή. Στην πραγματικότητα, ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό το χαρακτηριστικό είναι που κάνει πολύ δύσκολο τον έλεγχο των λογαριασμών, καθώς κανείς δεν μπορεί να δει το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

 

 

 Κριτική από ειδικούς

 

Από την άλλη, ειδήμονες σχετικά με το Αφγανιστάν επικρίνουν την απόφαση του Facebook να μπλοκάρει τον επίσημο λογαριασμό των Ταλιμπάν στην παρούσα φάση, λέγοντας ότι ο εν λόγω λογαριασμός όντως βοηθούσε τους πολίτες και ταυτόχρονα επέτρεπε στην ηγεσία των ανταρτών να ελέγχουν τη δράση των στρατιωτών τους. Παράλληλα, τονίζουν ότι στην τρέχουσα συγκυρία κάθε δυνατότητα επικοινωνίας που δίνεται στους Αφγανούς είναι απαραίτητη και τους επιτρέπει να έχουν ανοιχτούς διαύλους μεταξύ τους αλλά και με τον έξω κόσμο.

 

 


click-go-back-button

 

 

 

✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:    /economico.gr   
Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]