Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Τουρκικός δάκτυλος στα Δωδεκάνησα με σχέδιο αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας με τουρκικό χάρτη να δείχνει που στοχεύουν να έρθουν "βράδυ" οι Τούρκοι...

 

 Η Άγκυρα χρηματοδοτεί ΜΚΟ για στα Δωδεκάνησα, δήθεν για τους μετανάστες. 

Το παιχνίδι των Τούρκων σε αυτά ειδικά τα νησιά είναι τεράστιο και έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια με στόχο να αποστρατικοποιηθούν για να υλοποιηθούν μελλοντικά τα τουρκικά σχέδια. 

 Κύρια προσπάθεια της Άγκυρας είναι να εγείρει θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα για να το ανταλλάξει πιθανόν με κάτι άλλο στην συνέχεια έχοντας πάντα κατά νου το Καστελόριζο.

 

 

 

 


 Ο Mustafa Kaymakçı, Πρόεδρος του "Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου", δήλωσε ότι τα ακίνητα των τουρκικών ιδρυμάτων, ειδικά στη Ρόδο και στην Κω, πουλήθηκαν και τα ονόματά τους άλλαξαν και είπε: 

 

Απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική της πολιτισμικής γενοκτονίας που εφαρμόζεται στους Τούρκους της Κω. Όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα, η Άγκυρα, δεν θέτει μόνο Θέμα «τουρκικής μειονότητας» και περιουσιών με τις ευλογίες της Άγκυρας, αλλά εμπλέκει μέσα δημόσια ιδρύματα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε μια πρωτόγνωρη κίνηση, η οποία όπως όλα δείχνουν εκπορεύεται από το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο συντονισμένα δημιουργεί θέματα σε Δυτική Θράκη και Δωδεκάνησα. 

 

Για την ιστορία, οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι «Τούρκοι» στην καταγωγή, διότι δεν τους αναφέρει η συνθήκη της Λωζάνης, αφού τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα το 1948 με τα δεδομένα που ανέφερε η ιταλο-τουρκική συνθήκη του 1912, όταν τα νησιά είχαν περιέλθει στην κατοχή της Ρώμης. Κύρια προσπάθεια της Άγκυρας είναι να εγείρει θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα για να το ανταλλάξει πιθανόν με κάτι άλλο στην συνέχεια έχοντας πάντα κατά νου το Καστελόριζο. 

 

Αναφερόμενος σε μια έκταση που πωλείται στην Κω, ο Kaymakçı είπε:  

 

«Τους τελευταίους μήνες πουλήθηκαν 34 εκτάρια γης στο νησί της Κω σε τουριστική εταιρεία έναντι 181.000 ευρώ με την έγκριση της Διοίκησης Περιουσίας του Ιδρύματος Κω. 

 

Η απόφαση πώλησης που ελήφθη τον Ιανουάριο του 2019 ολοκληρώθηκε επίσημα. Με αυτή την παράνομη πώληση, που ανήκει στο Τουρκο-Μουσουλμανικό Ίδρυμα Κω περισσότερες από 70 εκτάσεις έχουν μεταβιβαστεί και πουληθεί σε δήμους με σκοπό τη δημιουργία πάρκων, χώρων στάθμευσης και νεκροταφείων. Επισημαίνοντας ότι τα τουρκο-μουσουλμανικά ιδρύματα στη Ρόδο και την Κω υπόκεινται σε φορολογία, σε αντίθεση με άλλα ιδρύματα, ο Kaymakçı είπε, «Από την άλλη πλευρά, τα ιδρύματα και οι εκκλησίες της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας απαλλάσσονται από κάθε είδους φόρους. 

 

Ο Kaymakçı δήλωσε επίσης ότι τα Τουρκόπουλα στη Ρόδο και την Κω εμποδίζονται να μάθουν τουρκικά στα σχολεία και χρησιμοποίησε τις ακόλουθες φράσεις: 

 

«Όλες αυτές οι πρακτικές γίνονται για να σπάσει ο δεσμός των νησιωτών Τούρκων με το παρελθόν.

 Οι Τούρκοι που ζουν στη Ρόδο και την Κω, που δόθηκαν στην Ελλάδα σήμερα, βρίσκονται στο στάδιο να χάσουν την τουρκικότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των θεμελίων, εκτός από την προστασία για την πολιτιστική τους ταυτότητα. Ο φόβος κυριαρχεί στους Τούρκους των Νησιών και τρομοκρατούνται».

 

gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:     www.youtube.com  -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]