Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Ένα μαρούλι που προοριζόταν για σαλάτα αλλά ξέμεινε, ψωμί που περίσσεψε ακριβώς πριν την αναχώρηση για τις καλοκαιρινές διακοπές, φρούτα που δεν φαγώθηκαν και θα αρχίσουν σύντομα να χαλάνε... 

 

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους οικολογικά συνειδητοποιημένους καταναλωτές, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στη Γενεύη εντείνει την τοποθέτηση δημόσιων ψυγείων στην άκρη δρόμων, με ελεύθερη πρόσβαση, τα οποία οι εστιάτορες, οι μάγειρες στο σπίτι και άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προσφέρουν φαγητό που πρόκειται να χαλάσει.

 

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας των κοινοτήτων στην Ελβετία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν το χρέος που τους αναλογεί για το περιβάλλον, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Η μη κερδοσκοπική Free-Go - το όνομα της οποίας προέρχεται επί της ουσίας από τη λέξη «frigo», που σημαίνει «ψυγείο» στη γαλλική καθομιλουμένη - έχει λανσάρει ψυγεία και ράφια με τρόφιμα στη Γενεύη, όπου οι περαστικοί μπορούν να πάρουν φρούτα, λαχανικά, ψωμί, κρουασάν και άλλα ευπαθή είδη για να τα πάρουν σπίτι δωρεάν.

 

Το πρόγραμμα κοστίζει περίπου 40.000 ευρώ ετησίως και απολαμβάνει την υποστήριξη τόσο από φιλανθρωπικές ομάδες όσο και από την τοπική κυβέρνηση της πόλης. Ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με ένα μόνο ψυγείο έξω από ένα κοινοτικό κέντρο στη δυτική Γενεύη και τώρα διαθέτει τέσσερα ψυγεία, στρατηγικά τοποθετημένα γύρω από την πόλη. Ενα πέμπτο έχει προγραμματιστεί να μπει πριν από το τέλος του έτους.

 

Η Μαρίν Ντελεβό, διευθύντρια του πρότζεκτ, λέει ότι τα τρόφιμα που διατίθενται γενικά συλλέγονται από τους ενδιαφερόμενους μέσα σε μια ώρα μετά την παράδοσή τους. Για λόγους υγειονομικούς και κανονιστικούς, δεν επιτρέπονται κατεψυγμένα τρόφιμα, ανοιχτά δοχεία τροφίμων, έτοιμα γεύματα ή αλκοόλ στα ψυγεία.


 

 

Η Free-Go πειραματίζεται επίσης με προγραμματισμένες παραλαβές από πολυκατοικίες για να διευκολύνει τους κατοίκους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Έχει επίσης δημιουργήσει μια «γραμμή επικοινωνίας» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εστιάτορες για να ζητήσουν την διάθεση αχρησιμοποίητων τροφίμων.

Το πρώτο ψυγείο στη Γενεύης συνέβαλε στο να σωθούν περίπου 3,2 τόνοι τροφίμων από τη σπατάλη πέρυσι. Από τα τρόφιμα που δωρίστηκαν, μόνο περίπου το 3% πετάχτηκε γιατί κανείς δεν το ήθελε.

 

 

 

 

 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:      /www.huffingtonpost.gr/entry/dorean-trofima-sto-pseyeio-mia-protovoelia-poe-kerdizei-edafos-sten-eerope_gr     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]