Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Κύμα αντιδράσεων στην Ιταλία για τον προσβλητικό και υποτιμητικό όρο που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος για τους ομοφυλόφιλους. Πρόκληση ή άγνοια;...


Μεγάλη εντύπωση έχουν προκαλέσει στην Ιταλία -και όχι μόνο- δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τους Ιταλούς καθολικούς επισκόπους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, o Ποντίφικας ερωτήθηκε από υψηλόβαθμο κληρικό πώς πρέπει να φερθεί σε περίπτωση που ένας ομοφυλόφιλος ζητήσει να μπει σε ιερατική σχολή. Ο Φραγκίσκος, όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, φέρεται να απάντησε ότι δεν πρέπει να δοθεί «πράσινο φως» στην είσοδο των γκέι στις σχολές αυτές, διότι «υπάρχει ήδη αρκετή ομοφυλοφιλία». Η λέξη που του αποδίδεται, όμως, είναι η ιταλική "frociaggine", και είναι υποτιμητική. Η συνάντηση έγινε στις 20 Μαΐου στο Βατικανό, κεκλεισμένων των θυρών. Προφανώς όμως κάποιοι από τους συμμετέχοντες αμέσως μετά μίλησαν με δημοσιογράφους.

Η έκπληξη είναι μεγάλη, διότι έως τώρα ο Φραγκίσκος είχε λάβει πάντα προοδευτικές θέσεις, λέγοντας ότι δεν κρίνει κάποιον από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και επιτρέποντας πρόσφατα στους καθολικούς ιερείς να ευλογούν μέλη γκέι ζευγαριών.

Σύμφωνα με κάποιους συμμετέχοντες στη συνάντηση των επισκόπων Ιταλίας, ο Πάπας μπορεί να μην γνώριζε την ακριβή σημασία του ιταλικού όρου που χρησιμοποίησε. Παράλληλα, όλα αυτά ενδέχεται να εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο υπόγειων συγκρούσεων μέσα στο Βατικανό, με συγκεκριμένες ομάδες που προσπαθούν να παρεμποδίσουν το έργο του Φραγκίσκου.

 


Aντιδράσεις από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Όπως και να είναι, ιταλικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των πολιτών ΛΟΑΤΚΙ+, υπογραμμίζουν ότι «δεν υπάρχει υπερβολική ομοφυλοφιλία, αλλά μόνον υπερβολική ομοφοβία» και υπενθυμίζουν ότι «οι ιερατικές σχολές χρηματοδοτούνται και από το ιταλικό δημόσιο, όπως και από τους πολίτες».

Προς το παρόν, από το Βατικανό δεν υπήρξε κάποιο επίσημο σχόλιο και στο όλο θέμα δεν αναφέρεται ούτε η εφημερίδα της Αγίας Έδρας, Osservatore Romano. Δεν αποκλείεται στην όλη αυτή υπόθεση όμως να αναφερθούν οι συμμετέχοντες στις πορείες των Gay Pride, της υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διεμφυλικών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις μεγαλύτερες πόλεις όλου του κόσμου μέσα στον Ιούνιο.


Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης, Ρώμη Συνεργάτης της Ελληνικής Σύνταξης της DW στη Ρώμη





pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   https://www.dw.com/el/      -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]