Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

    Μια ακόμα θλιβερή πρωτιά καταγράφει η Ελλάδα...

 

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, σχετικά με ζητήματα διαφθοράς, το 98% των πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει, ενώ το 53% δηλώνει πως έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με το 68% των Ευρωπαίων να πιστεύουν ότι η διαφθορά αυξάνεται στις χώρες τους.

 

 

Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται σε Πορτογαλία (96%), Μάλτα (95%) και Σλοβενία (95%), ενώ τα χαμηλότερα σε Φινλανδία (18%), Δανία (26%) και Λουξεμβούργο (43%).

Γενικότερα, το 68% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η διαφθορά είναι γενικευμένη. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία (18%), τη Δανία (26%) και το Λουξεμβούργο (43%).

Περίπου το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων (27%) δήλωσαν ότι είχαν προσωπική εμπειρία από διαφθορά στην καθημερινή τους ζωή και το 75% δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις και η πολιτική είναι πολύ στενά συνδεδεμένες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την άνθηση της διαφθοράς.

 

 


 

Ευρωβαρόμετρο: Τι απάντησαν οι πολίτες για τη διαφθορά στην Ελλάδα

Αναφορικά με την Ελλάδα, σχεδόν όλοι (98%) πιστεύουν πως η διαφθορά συναντάται παντού, με τους μισούς (53%) να υποστηρίζουν πως η διαφθορά έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει και ένα 38% που πιστεύει πως η κατάσταση είναι ίδια τα τελευταία χρόνια, ενώ μόλις το 5% θεωρεί ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την Ε.Ε. είναι 41%, 43% και 9%.

Επίσης, 7 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι υπάρχει διαφθορά στα πολιτικά κόμματα, με το 68% σημειώνει ότι οι πολιτικοί χρηματίζονται και χρησιμοποιούν την εξουσία για προσωπική ανέλιξη.

Για παράδειγμα, το 67% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά στους αξιωματούχους που αναθέτουν δημόσιους διαγωνισμούς, ενώ το 63% βλέπει διαφθορά σε αξιωματούχους που εκδίδουν οικοδομικές άδειες.

Επιπλέον, το 24% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και το 89% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά στο σύστημα υγείας.

Όσον αφορά τις εποπτικές αρχές, 6 στους 10 θεωρούν πως κι εκεί υπάρχει διαφθορά, ενώ το 29% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά στις τράπεζες και άλλους οικονομικούς οργανισμούς. Ακόμη, το 57% θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά στις φορολογικές αρχές.

Τέλος, το 56% βλέπει διαφθορά στην αστυνομία, ενώ το 38% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά στα δικαστήρια.

 


 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:  https://primenews.press/evrovarometro-syntriptiko-pososto-ton-politon-pistevei-oti-yparchei-diafthora-stin-ellada/     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]