Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Ο χώρος που σιγά σιγά ανακαταλαμβάνεται από τη βλάστηση και φθείρεται από τον χρόνο, διαθέτει γιγάντια μαυσωλεία, τεράστιες υπόγειες δεξαμενές, ναούς, επιβλητικά τείχη της πόλης και ένα εκπληκτικό θέατρο σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου, προσφέροντας θέα που εκτείνεται για χιλιόμετρα...

 

 

Ψηλά στα βουνά της νοτιοδυτικής Τουρκίας βρίσκεται η Τερμησσός, μια πόλη που ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μπόρεσε να κατακτήσει. Η πόλη είναι σαν οχυρωμένη αετοφωλιά, τα εγκαταλελειμμένα ερείπια αυτής της κάποτε πανίσχυρης πόλης μπορούν τώρα να εξερευνηθούν από οποιονδήποτε είναι πρόθυμος να κάνει την πεζοπορία. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι το κάνουν.

 

Η Τερμησσός αποτελεί ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό κόσμημα που διατηρείται στην απομόνωση, με μάρτυρες μόνο μια χούφτα τυχοδιώκτες που κάνουν το ταξίδι από τα παραθαλάσσια θέρετρα της κοντινής Αττάλειας. Αυτή η έλλειψη επισκεπτών είναι μια χαμένη ευκαιρία για πολλούς, αλλά ένα σημαντικό πλεονέκτημα για όσους τολμήσουν να πάνε εκεί. Μπορούν να περιπλανηθούν μόνοι τους σε μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαίες πόλεις της Τουρκίας.

 

 

 Ο χώρος που σιγά σιγά ανακαταλαμβάνεται από τη βλάστηση και φθείρεται από τον χρόνο, διαθέτει γιγάντια μαυσωλεία, τεράστιες υπόγειες δεξαμενές, ναούς, επιβλητικά τείχη της πόλης και ένα εκπληκτικό θέατρο σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου, προσφέροντας θέα που εκτείνεται για χιλιόμετρα.

 

Παρά το κενό της, η Τερμησσός είναι εύκολα προσβάσιμη. Μια διαδρομή 45 λεπτών με το αυτοκίνητο από το πολυσύχναστο κέντρο της Αττάλειας οδηγεί στις πύλες του Εθνικού Πάρκου Mount Güllük-Termessos, ενός προστατευόμενου καταφυγίου άγριας ζωής που περιβάλλει τα ερείπια.

Μπαίνοντας στην Τερμησσό, οι επισκέπτες υποδέχονται μια νεκρόπολη γεμάτη με αρχαίους τάφους και μαυσωλεία. Αυτές οι πέτρινες κατασκευές, στολισμένες με περίτεχνα γλυπτά, αφηγούνται σιωπηλά τις ιστορίες των πρώην κατοίκων της πόλης. Το μονοπάτι συνεχίζει μέσα από πυκνή βλάστηση, αποκαλύπτοντας περισσότερα από τα μυστικά της Τερμέσσου με κάθε βήμα.

 

Καθώς οι επισκέπτες εξερευνούν τα ερείπια, μπορούν να φανταστούν τη ζωή των αρχαίων Πισιδίων που έχτισαν και ευημερούσαν σε αυτό το ορεινό οχυρό. Ήταν τρομεροί πολεμιστές, γνωστοί για την ανθεκτικότητα και την ανεξαρτησία τους, που ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

Για όσους είναι πρόθυμοι να κάνουν το ταξίδι, η Τερμησσός προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να γυρίσουν πίσω στο χρόνο και να βιώσουν τη μοναξιά και το μεγαλείο μιας αρχαίας πόλης, σχεδόν ανέγγιχτη από τον σύγχρονο τουρισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   https://www.gazzetta.gr/plus/2350491/i-krymmeni-poli-poy-brisketai-stin-toyrkia-kai-den-mporese-na-kataktisei-o-megas    -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]