Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Μόνο ο τουρισμός που γίνεται αποδεκτός και υποστηρίζεται από τους ντόπιους μπορεί να είναι βιώσιμος, είπε o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI, Sebastian Ebel, σε συνάντηση στη Μαδρίτη με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τουρισμού Jordi Hereu Boher και την Υφυπουργό Τουρισμού Rosario Sanchez Grau...

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η σημασία του βιώσιμου τουρισμού για την «ανάπτυξη και την ευημερία», υπό το φόντο των  διαμαρτυριών κατά του μαζικού τουρισμού στη Βαρκελώνη, τα Κανάρια Νησιά και τη Μαγιόρκα.

 

Ο Sebastian Ebel τόνισε την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ του πληθυσμού, των πολιτικών και της τουριστικής βιομηχανίας στους προορισμούς διακοπών προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι θετικές επιπτώσεις του τουρισμού και να αναπτυχθούν ολιστικές ιδέες για τους χώρους διαβίωσης και την καθημερινή ζωή για τους ντόπιους.

 

"Η κοινωνική βιωσιμότητα αφορά ιδιαίτερα τους χώρους διαβίωσης των ντόπιων: εκπαίδευση, κατάρτιση, θέσεις εργασίας, τοπική κουλτούρα, οικονομικά προσιτή στέγαση. Σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν ήδη δοκιμασμένες κοινές πρωτοβουλίες για εκπαίδευση, κατάρτιση και αύξηση της τοπικής αξίας Θα συνεχίσουμε αυτόν τον διάλογο και θα τον ενισχύσουμε περαιτέρω με τους εταίρους μας», είπε ο CEO της TUI.

 

Σύμφωνα με τον κ.Ebel, οι τρέχουσες συζητήσεις στην Ισπανία δείχνουν ότι ο κόσμος δεν είναι κατά του τουρισμού. Είναι υπέρ του τουρισμού, αλλά ζητούν βιώσιμο τουρισμό που σέβεται την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αναπτυχθούν ολιστικές έννοιες σε συνεργασία με τους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς και την τουριστική βιομηχανία. που εναρμονίζουν το τουριστικό οικοσύστημα και τη ζωή των ντόπιων. Μόνο ο τουρισμός που γίνεται αποδεκτός και υποστηρίζεται από τους ντόπιους μπορεί να είναι βιώσιμος τουρισμός. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ισπανία, στην ενίσχυση της παραγωγής SAF (Sustainable Aviation Fuel) και σε ποια υποστήριξη είναι δυνατή από τους Ισπανούς πολιτικούς.

 

 

Η οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια

Σημαντικό θέμα στη συνάντηση ήταν η Οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια, η οποία συζητείται αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάθε χρόνο, η Ισπανία υποδέχεται εκατομμύρια ταξιδιώτες πακέτων, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι τουριστών στη χώρα. Σε συνομιλίες με τον Ισπανό Υπουργό Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Sebastian Ebel ζήτησε την υποστήριξη της Ισπανίας για μια οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια που αποφεύγει πρόσθετα βάρη και δημιουργεί ίσους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων παραγόντων της αγοράς. "Οι οργανωμένες διακοπές είναι η πιο ασφαλής και ελκυστική μορφή ταξιδιού. Η TUI δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι αυτή η μορφή ταξιδιού παραμένει ανταγωνιστική και ελκυστική σε σύγκριση με άλλες μορφές ταξιδιού. Χαίρομαι που υπήρξε ευρεία συναίνεση σε αυτό στις συζητήσεις." είπε ο Sebastian Ebel.

 

 

Ο τουρισμός στη Νότια Ευρώπη

Ο τουρισμός παίζει σημαντικό ρόλο ως οικονομικός παράγοντας και εργοδότης σε πολλές χώρες της Νότιας Ευρώπης. Στην Ισπανία, ο τουρισμός αντιπροσώπευε το 12,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2023, με περαιτέρω αύξηση στο 13,4% να αναμένεται φέτος. Η TUI φέρνει περισσότερους από έξι εκατομμύρια παραθεριστές στην Ισπανία αυτή τη θερινή περίοδο, παρέχοντας χιλιάδες  θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία, λιμάνια, αεροδρόμια και σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας. Οι οργανωμένες διακοπές αποτελούν βασικό πυλώνα αυτού του επιτυχημένου τουριστικού μοντέλου. Γι αυτό ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUIαξιοποίησε τη συνάντηση στη Μαδρίτη για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια.

 

"Ο τουρισμός είναι μοχλός για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των προορισμών. Για το σκοπό αυτό, η TUI εναρμονίζει την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Πράσινη ενέργεια και αειφόρα καύσιμα, ενίσχυση των ευκαιριών εκπαίδευσης και κατάρτισης, έννοιες για την οικονομική χρήση του νερού στα ξενοδοχεία και στα κρουαζιερόπλοια: Η βιωσιμότητα είναι μέρος του DNA της TUI και η αποδοχή του τουρισμού από τον πληθυσμό είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία αυτού του μετασχηματισμού», υπογράμμισε ο Sebastian Ebel. "Ο τουρισμός είναι βιώσιμος και επιτυχημένος όταν οι ντόπιοι τον βλέπουν ως προστιθέμενη αξία για την πόλη ή την περιοχή τους. Αποφασίζουν πόσο ευπρόσδεκτος είναι ο τουρισμός και τι είδους τουρισμός πρέπει να είναι", είπε χαρακτηριστικά.

 


 


 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:    https://www.tornosnews.gr/epixeiriseis/tour-operators/68642-sebastian-ebel-tui-mono-o-toyrismos-poy-yposthrizetai-apo-toys-ntopioys-einai-viosimos-synanthsh-koryfhs-sthn-ispania.html   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]