Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 
Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να έχουν υγεία και ευεξία στη ζωή τους. Ένας από τους τρόπους που μπορεί να συμβάλει στο να το αποκτήσουμε αυτό είναι η διατροφή μας. Κάποια στιγμή στη ζωή μας μπορεί να έχουμε επιλέξει να βελτιώσουμε την διατροφή μας και γιατί όχι και την σωματική μας κατάσταση...


 Στην σύγχρονη εποχή υπάρχει πληθώρα επιλογών λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας, της εύκολης πρόσβασης σε αυτή και την ανάπτυξη της επιστήμης. Θα βρείτε διάφορα προγράμματα διατροφής τα οποία θα διαφέρουν στην διάρκεια, στις βάσεις που χρησιμοποιούν (πρότυπα διατροφής) και στα αποτελέσματα που υπόσχονται.

 Μια απλή επίσκεψη σε έναν διατροφολόγο θεωρείται σωστή κίνηση, καθώς ο διατροφολόγος θα προσπαθήσει να ρυθμίσει την διατροφή μας με βάση τις απαιτήσεις μας, τις προτιμήσεις που έχουμε καθώς και τις ανάγκες μας. Προκειμένου όμως να χτίσουμε ένα δυνατό ‘’σπίτι’’, πρέπει να φτιάξουμε τα σωστά θεμέλια. 

Για να δούμε λοιπόν μερικές κινήσεις και συνήθειες που μπορούν μας βοηθήσουν να βάλουμε τις σωστές βάσεις:

1. Μια πολύ σημαντική κίνηση εκ μέρους μας είναι να διαβάζουμε πολύ καλά τις συσκευασίες και τα συστατικά των προϊόντων που αγοράζουμε. Πως άλλωστε θα ξέρουμε τι τρώμε αν δεν ξέρουμε τι περιέχει το φαγητό μας; Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συμπεράνουμε αν κάποιο τρόφιμο κινείται στα πλαίσια της διατροφής που στοχεύουμε και να επιλέξουμε σωστά.



 2. Υπολογίζουμε μαζί με τις θερμίδες που λαμβάνουμε από τα τρόφιμα και τις θερμίδες από τα ροφήματα που καταναλώνουμε. Πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα ροφήματα και παίρνουν περισσότερες θερμίδες από ότι θα έπρεπε.

 

3. Μασάμε καλά την τροφή μας και δεν βιαζόμαστε, έτσι ώστε να απολαμβάνουμε το φαγητό μας παραπάνω και να νιώθουμε εντονότερο αίσθημα κορεσμού. Εξάλλου αυτό συμβάλει σε καλύτερη πέψη και απορρόφηση των συστατικών.

4. Ενυδατωνόμαστε επαρκώς καθ` όλη την ημέρα και κυρίως τις εποχές με αυξημένη θερμοκρασία, όπως το καλοκαίρι γιατί οι ανάγκες μας αυξάνονται. Σε περίπτωση που το ξεχνάτε, να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό ή και πάνω στο γραφείο σας για να το θυμάστε.


5. Προετοιμάζουμε τα γεύματα μας πριν φύγουμε για τη δουλειά ή το πανεπιστήμιο και τα παίρνουμε μαζί. Πολλές φορές είναι καλύτερη η ετοιμασία από την προηγούμενη μέρα και η συσκευασία των γευμάτων. Έτσι αποφεύγουμε την κατανάλωση junk food όταν πεινάμε και είμαστε έξω από το σπίτι.


6. Περιορίζουμε όσο το δυνατόν γίνεται την κατανάλωση αλκοόλ, μεγάλες ποσότητες αλκοόλ δεν ωφελούν στη διατροφή μας και πρέπει να αποφεύγονται. Τα αλκοολικά ποτά έχουν συνήθως μεγάλη θερμιδική αξία καθώς οι αλκοόλες περιέχουν περίπου 7 θερμίδες η μία.



7. Ακόμα και τα καλύτερα προγράμματα διατροφής μερικές φορές ‘’κινδυνεύουν’’ από τους καθημερινούς πειρασμούς. Στην περίπτωση που νιώθετε οτί έχετε στερηθεί ένα τρόφιμο, συνενοηθείτε με τον διατροφολόγο σας, για να το εντάξει μία φορα την εβδομάδα σε ένα γεύμα. Προσοχή όμως, καθώς πρέπει να αποτελεί μόνο ένα γεύμα και όχι μια ολόκληρη μέρα! Έτσι είναι πιθανότερο να συνεχίσετε τη διατροφή σας με όρεξη.

 

8. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όταν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, να ‘’ακούτε’’ το σώμα σας. Δε σημαίνει ότι επειδή πρέπει να ακολουθείτε στενά όρια, ότι θα αμελήσετε τα μηνύματα που σας στέλνει. Αν κάποιο τρόφιμο σας προκαλεί δυσφορία ή σας χαλάει τη διάθεση, συμβουλευτείτε τον διατροφολόγο σας για να σας προτείνει κάποιο αντίστοιχο με τα ίδια οφέλη, για να νιώθετε ωραία όταν το καταναλώνετε. Το πρόγραμμα διατροφής του κάθε ενός μας πρέπει να είναι ρυθμισμένο στις δικές μας προτιμήσεις και όχι μόνο στις γενικές.

Extra tip για τους αθλούμενους:
Δοκιμάστε να γυμναστείτε ακούγοντας μουσική. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η μουσική μπορεί να βελτιώσει την όρεξη σας για γυμναστική και εκ τούτου να ανεβάσει την απόδοση και την απόλαυση σας.




Στεργίου Μαργαρίτα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.













https://www.facebook.com/Anexsartitos/
✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook  




 Πηγή: 
  http://www.foodbites.eu/   Posted by Anexartitos.Ta.Neα



Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 
 Δημοσίευση σχολίου  
  Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.


. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]