Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, οι κοινές ασκήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας αυτόν τον μήνα θα καταλήξουν σε μια δοκιμαστική σειρά αποκεφαλισμού της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας...


 ΣΕΟΥΛ—Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πρόκειται να παίξουν ξανά πολεμικά παιχνίδια και αυτή τη φορά πηγαίνουν για το jugular.  Για τις πρώτες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους σε πέντε χρόνια, οι Αμερικανοί και οι Νοτιοκορεάτες θα βελτιώσουν αυτό που οι στρατιωτικοί εδώ αποκαλούν «αλυσίδα φονιάς» στην οποία στοχεύουν πυραύλους και πυρηνικές τοποθεσίες του Βορρά καθώς και βάσεις που χρειάζονται για τον εφοδιασμό, τον ανεφοδιασμό και τον επανοπλισμό τους. 

 

 Πηγές εξοικειωμένες με τη στρατιωτική συμμαχία ΗΠΑ-Νότιας Κορέας λένε ότι οι αγώνες θα κορυφωθούν με μια άσκηση «αποκεφαλισμού», όπου παίζουν στην εισβολή στην καρδιά της δομής διοίκησης της Βόρειας Κορέας και στην εξόντωση του ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

 Αν και είναι απλώς ένα παιχνίδι, είναι βέβαιο ότι θα το πάρει προσωπικά όπως έκανε τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν διέταξε την έκτη, και πιο πρόσφατη, πυρηνική δοκιμή του Βορρά μετά τους πολεμικούς αγώνες εκείνου του έτους. «Αν πάρεις τον επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων (που είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν), θεωρητικά ξεσπάς το κεφάλι του φιδιού». — Ντέιβιντ Μάξγουελ, συνταξιούχος συνταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ.

 

  Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν —επίσημα ή επίσημα— ότι ο αποκεφαλισμός είναι στην ημερήσια διάταξη. Ανεπίσημα, όμως, αυτό είναι το όνομα του παιχνιδιού, όπως εξήγησαν στο The Daily Beast όσοι γνωρίζουν την επερχόμενη άσκηση καθώς και τις ασκήσεις πριν από πέντε χρόνια.

 

 Οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι η απλή αναφορά του αποκεφαλισμού εξοργίζει τον Κιμ, ήδη εκφοβισμένο από την έννοια της «αλυσίδας φονιάς». Φοβούμενος τη δολοφονία, επιφυλακτικός για τη δυσαρέσκεια μεταξύ των ανθρώπων του που έχουν πληγεί από τη φτώχεια, φέρεται να έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας.  

 

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του Κιμ είναι να πιαστεί ανοιχτά σε μια επίθεση με drone παρόμοια με εκείνη που σκότωσε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Ayman al-Zawahri στο σπίτι του στην Καμπούλ την Κυριακή και τον πιο επίφοβο στρατιωτικό διοικητή του Ιράν, υποστράτηγο Qasem Soleimani. Έχοντας επίγνωση ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο πρωταρχικός στόχος σε κάθε «προληπτικό χτύπημα», ο Κιμ δυσκολεύεται να βρει τον εαυτό του, μετακινούμενος μόνο τη νύχτα, με διαφορετικά οχήματα, συνοδευόμενος από δεκάδες σωματοφύλακες.

 

 

 «Ο αποκεφαλισμός είναι μια αποστολή για να συλλάβει ή να σκοτώσει έναν στόχο υψηλής αξίας, π.χ. ανθρωποκυνήγι», είπε στο Daily Beast ο Ντέιβιντ Μάξγουελ, συνταξιούχος συνταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ που συμμετείχε στους ετήσιους αγώνες κατά τη διάρκεια των πέντε περιοδειών του στη Νότια Κορέα. «Αν πάρεις τον επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων (που είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν), θεωρητικά ξεσπάς το κεφάλι του φιδιού».  

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin και ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Lee Jong-sup, συμφώνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη διεξαγωγή των ασκήσεων για πρώτη φορά από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ τις ακύρωσε αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής του με τον Κιμ στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο του 2018 κατά την οποία δήλωσε ότι «έπεσαν ερωτευμένος." Οι ασκήσεις, που θα ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα, ονομάζονται Ulchi Freedom Shield, που ονομάστηκαν από έναν στρατηγό του έβδομου αιώνα που νίκησε τους Κινέζους εισβολείς.

 

Η απόφαση των Αμερικανών και των Νοτιοκορεατών να σφίξουν τον δεσμό τους ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ξηρά, αέρα και θάλασσα εκπληρώνει τις υποσχέσεις του συντηρητικού προέδρου της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol να βελτιώσει τις τεταμένες σχέσεις.

 

 Ο προκάτοχός του, ο αριστερός Moon Jae-in, ανεχόταν απρόθυμα ασκήσεις μόνο σε υπολογιστές και όχι πραγματικά ζωντανά πολεμικά παιχνίδια, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για τη συμμαχία, επειδή ήθελε να επιδιώξει τη συμφιλίωση με τον Βορρά. 

Τώρα οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Κορέας θα προχωρήσουν πέρα ​​από τις θεωρητικές ασκήσεις διοίκησης, γνωστές ως CPX, σε ασκήσεις επιτόπιας εκπαίδευσης (FTX), σε μια παράσταση που η Ankit Panda του Carnegie Endowment είπε ότι «θα μπορούσε να περιλαμβάνει σημαντική κινητοποίηση». Περίπου 50.000 Νοτιοκορεάτες και σχεδόν 20.000 στρατιώτες των ΗΠΑ εντάχθηκαν στα τελευταία τέτοια παιχνίδια πέντε χρόνια μετά.  

 

Η «αλυσίδα εξόντωσης», είπε ο Panda, είναι ο πρώτος άξονας του «σχεδίου άμυνας τριών αξόνων» της Νότιας Κορέας που εστιάζει «στις δυνατότητες πληροφοριών και κρούσης που είναι απαραίτητες για τον εντοπισμό και την πρόληψη εκτοξεύσεων πυραύλων της Βόρειας Κορέας». Το δεύτερο είναι το «Μαζική τιμωρία και αντίποινα της Κορέας», το KMPR, που κορυφώνεται με τον αποκεφαλισμό κατά τον οποίο οι ειδικές δυνάμεις μυρίζουν τον στόχο - έναν Κιμ Γιονγκ Ουν - σε ένα περίπλοκα χορογραφημένο χτύπημα σοκ. Το τρίτο είναι η αεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα.  

 

«Η έννοια της «αλυσίδας δολοφονίας» εμφανίστηκε πριν από περίπου 10 χρόνια», είπε ο Στιβ Θαρπ, ο οποίος έκανε καριέρα εδώ πρώτα ως αξιωματικός του στρατού και μετά ως πολιτικός αξιωματούχος στην αμερικανική διοίκηση. «Περιλαμβάνει εντοπισμό και προληπτικό χτύπημα εάν είναι βέβαιη μια επικείμενη μεγάλη επίθεση από τη Βόρεια Κορέα. Ο αποκεφαλισμός της ηγεσίας θα ήταν μέρος του KMPR».

 

 

Τα στρατεύματα των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θα παίξουν τα πολεμικά παιχνίδια σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο Κορεών. Ο Κιμ υποσχέθηκε να «εξολοθρεύσει» τη Νότια Κορέα σε αυτό που ονόμασε «μια σοβαρή προειδοποίηση προς τη συντηρητική κυβέρνηση της Νότιας Κορέας και τους πολεμοχαρείς» ως απάντηση στις αναφορές ότι ο Νότος εξέταζε σοβαρά ένα «προληπτικό χτύπημα» κατά των πυρηνικών και πυραυλικών εγκαταστάσεων του Βορρά. 

 

 Για πρώτη φορά ο Κιμ ανέφερε ονομαστικά τον Γιουν, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να «αφανιστεί» από την «πυρηνική αποτροπή» του Βορρά. Οι ΗΠΑ, «διεξάγοντας κοινές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας», είπε, ωθούν τις σχέσεις «σε σημείο που είναι μη αναστρέψιμο».  Οι αναλυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη για την έβδομη πυρηνική της δοκιμή -την πρώτη της από το 2017- καθώς οι Αμερικανοί και οι Νοτιοκορεάτες στοχεύουν τον Κιμ και τους στενότερους βοηθούς του σε ένα άλλο παιχνίδι αποκεφαλισμού.  

 


«Ο αποκεφαλισμός μοιάζει με επιθέσεις στις πυρηνικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας καθώς πρέπει να εντοπίσετε τον στόχο, να βελτιώσετε τη θέση και να εντοπίσετε τα πιθανά πυρομαχικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του», δήλωσε ο Μπρους Μπένετ, μακροχρόνιος αναλυτής της Κορέας στην RAND Corporation.

 «Το πρώτο έργο θα μπορούσε να γίνει με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή αεροσκάφος αναγνώρισης», είπε, αλλά η Σεούλ αποφάσισε επίσης «να δημιουργήσει μια ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων για να βοηθήσει στην εκτέλεση αυτής της λειτουργίας».  Αυτή η ταξιαρχία, είπε, «προφανώς θα εισαχθεί σε διάφορες τοποθεσίες στη Βόρεια Κορέα, πιθανώς με βορειοκορεατικές στολές, προσπαθώντας να βρει στοιχεία για την παρουσία του Κιμ ή την παρουσία άλλων ηγετών του καθεστώτος, να βελτιώσει αυτές τις πληροφορίες και στη συνέχεια να κατευθύνει μια επίθεση στο στόχος."

 

 Η επίθεση «θα μπορούσε να υποβοηθηθεί από drones» ή «απλώς να περιλαμβάνει τη λάμψη ενός λέιζερ στον στόχο, προσομοιώνοντας την παροχή καθοδήγησης για μια κατευθυνόμενη βόμβα με λέιζερ».

 

 Προσωπικά πιστεύω ότι η επιλογή προληπτικού χτυπήματος κατά της Βόρειας Κορέας είναι μια κακή ιδέα», είπε ο Steve Tharpe στο The Daily Beast, «Θα οδηγούσε αμέσως σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας - μια επανάληψη του πολέμου πλήρους κλίμακας - Κορεατικός πόλεμος: Μέρος II. ” 

 Ένας άλλος πόλεμος της Κορέας, προέβλεψε, «θα έκανε τον πόλεμο στην Ουκρανία ωχρός σε σύγκριση, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούνταν πυρηνικά όπλα». Και «εάν χρησιμοποιηθούν νευρικοί παράγοντες και πυρηνικά, θα βλέπαμε πιθανώς μεγαλύτερο αριθμό θανάτων εδώ από ό,τι συνέβη κατά τη διάρκεια των μαχών από το 1950 έως το 1953 — Πόλεμος της Κορέας: Μέρος Ι»

 

  Ο Θαρπ είναι πεπεισμένος ότι η ηγεσία της Βόρειας Κορέας δεν θέλει άλλον έναν ολοκληρωτικό πόλεμο της Κορέας, γνωρίζοντας ότι «αυτός θα οδηγήσει στον αφανισμό τους, ανεξάρτητα από το πόσα θύματα θα προκαλέσουν». 

 

Ο κίνδυνος, είπε, «είναι μια λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης που οδηγεί σε περιττό πόλεμο».  

Πιστώστε τον στρατό της Νότιας Κορέας, τη Δημοκρατία της Κορέας, με την εισαγωγή του όρου «αλυσίδα δολοφονίας» στην πρώτη θέση. «Είναι μια ιδέα ROK για το πώς να υπερασπιστούμε τη Νότια Κορέα», δήλωσε στο Daily Beast ένας εκπρόσωπος στα κεντρικά γραφεία των αμερικανικών δυνάμεων στην Κορέα και της Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών. 

 

Αυτό που σημαίνει, είπε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού στρατού, είναι: «Όταν η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πυραύλους, θα επιτεθούμε στο πυραυλικό σύστημα της Βόρειας Κορέας». 

 

 Ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Νοτιοκορεάτες εκπρόσωποι, ωστόσο, θα μιλούσαν για «αποκεφαλισμό», έναν άτυπο όρο για το μεγάλο φινάλε της «αλυσίδας δολοφονίας» - και μια λέξη που θεωρείται ως επιδείνωση των εντάσεων.

 

«Θα προειδοποιούσα να μην πω δημόσια ότι ο «αποκεφαλισμός» της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας μπορεί να είναι η προϋπόθεση οποιασδήποτε άσκησης», είπε ο Έβανς Ρέβερ, ένας συνταξιούχος ανώτερος διπλωμάτης των ΗΠΑ που εστιάζει στα θέματα της Βόρειας Κορέας εδώ και χρόνια.

 

 «Η πρόταση ότι η εξάλειψη του Κιμ Γιονγκ Ουν και του στενού του κύκλου θα ήταν ο στόχος της συμμαχίας θα εξόργιζε βαθιά το καθεστώς της Βόρειας Κορέας και θα απαιτούσε την ισχυρότερη δυνατή απάντηση από την Πιονγκγιάνγκ». 

 Η Βόρεια Κορέα «κατανοεί τι είναι ικανές να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δημοκρατία της Κορέας και τι θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να κάνουν σε περίπτωση σύγκρουσης», είπε ο Ρέβερ. «Δεν χρειάζεται να τρίβουμε το πρόσωπο της Πιονγκγιάνγκ σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα».  

 

Η ιδέα της επανάληψης της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον αποκεφαλισμό του καθεστώτος του αναπόφευκτα εγείρει ερωτήματα μεταξύ εκείνων που θα ήθελαν να απαλλαγούν από τον άνδρα, αλλά αναρωτιούνται αν η δολοφονία του θα έλυνε τόσα πολλά. 

Αναμφίβολα θα υπήρχε ένας αγώνας για την εξουσία, συμπεριλαμβανομένου πιθανώς της μικρότερης αδερφής του Kim Yo Jong, που θα περίμενε στα φτερά, αλλά μετά τι; 


Ο συνταγματάρχης Maxwell συνέκρινε τον πιθανό αποκεφαλισμό με τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν. «Λειτουργεί στην πράξη ή μόνο στη θεωρία», ρώτησε, προτείνοντας ότι ο αποκεφαλισμός του κεφαλιού μπορεί να μην επιτύχει τον στόχο της καταστροφής του εχθρού.  

 

Ο Τσόι Τζιν-γουκ, πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών και Πολιτιστικών Σπουδών στη Σεούλ, είδε τον αποκεφαλισμό ως κρίσιμο για τη νίκη. «Για μια δικτατορία όπως η Βόρεια Κορέα», είπε στο Daily Beast, «είναι η καλύτερη στρατηγική για να απαλλαγούμε από τον δικτάτορα για να κερδίσουμε τον πόλεμο».



 

gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 


  
Πηγή:  www.thedailybeast.com/us-to-enrage-kim-jong-un-with-assassination-dry-run?   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]